Sandwich club – rețeta clasică readaptată pentru o variantă de mic dejun cu mai puțină pâine și multe ingrediente

sandwich club Foto: G4Food

Se spune ca senviș-ul îngrașă pentru că are pâine. Alții susțin că important este ce pui pe pâine și că dacă îl faci rațional este un fel de mâncare rapid și sănătos care poate ține loc de mic dejun, pachet de prânz sau cină.

Reguli de bază:

  • Nu exagera cu pâinea și folosește din cea integrală
  • Nu pune unt sau margarină din abundență
  • Nu adăuga sosuri
  • Nu folosi bacon sau mezeluri grase și nici cașcaval sau brânză cu multă materie grasă încorporată
  • Pune legume și ierburi sau pune lângă o salată.

Dar ce te faci dacă ai poftă de un Sandwich Club care este un turnuleț de felii de pâine toast, între care ai exact ingredientele de care ești sfătuit să te ferești? Îl adaptezi la doar două felii de pâine integrală, între care adaugi multe și variate ingrediente pentru a-ți crea propriul tău sandwich club.

Istoria Club Sandwich

Cea mai răspândită teorie este că acest sendviș a fost pregătit pentru prima dată în 1894 la faimosul Saratoga Club-House, de unde provine și denumirea de Club Sandwich. A apărut în localitatea Saratoga Springs, în statul New York.

Vezi detalii

Prima rețetă scrisă în care era denumit Club Sandwich se regăsește în cartea Good Housekeeping Everyday Cook Book, scrisă de Isabel Gordon Curtis în 1903. În loc de maioneză, rețeta originală includea un sos secret pe care fiecare bucătar îl prepara pentru a adăuga un gust special. Acest sos putea să conțină, pe lângă maioneză, ingrediente similare cu sosul Caesar sau pudră de curry, muștar ori alte arome.

Rețeta Club Sandwich din zilele noastre

Ingrediente

4 felii de pâine toast

Unt

Maioneză

O bucată de piept de pui

2 felii bacon

2 felii de șuncă

2 felii de brânză

Frunze de salată verde

1 roșie

1 castravete murat

Sare, piper.

sandwich club
Sursa foto: Pexel

Preparare

Feliile de pâine se ung cu unt și se prăjesc puțin în tigaie pe ambele părți. Se prăjesc feliile de bacon până când sunt crocante. Se scurg de grăsime.

Se face un sendviș cu 2 felii de pâine între care se pune șuncă, brînză și se taie în două pe diagonală.

Se face al doilea sendviș cu fâșii din piept de pui, bacon și felii de castravete murat. Se taie de asemenea pe diagonală.

Se face un turnuleț din două jumătăți diferite, „lipite” între ele cu maioneză, o foaie de salată verde și câteva felii de roșii.

Se introduce un băț de frigăruie de sus până jos pentru a păstra straturile frumos așezate. Se servește cu cartofi prăjiți și salată verde.

Cum preparăm un sandwich club mai dietetic

Folosim doar două felii de pâine, integrală. Ungem feliile cu puțin ulei de măsline și sos de roșii, eventual presăm o jumătate de roșie crudă pentru a impregna sucul acesteia în felia de pâine.

Punem feliuțe de carne preparată pe grătar, o felie de șuncă slabă, o felie de brânză cât mai proaspătă (are mai puține grăsimi), adăugăm salată, felii de roșii, castraveți (cruzi sau murați), felii de ou fiert și orice avem chef sau găsim prin frigider. Măsline, ierburi, puțin muștar, sos de hrean, sfeclă etc

Îl tăiem în două pentru a fi mai ușor de manipulat, eventual îl înfășurăm într-un șervețel sau o folie de aluminiu ca să nu ne murdărim.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *