Rețeta de „rocă” de ciocolată este foarte simplă și are tot atâtea variante câte gusturi și idei îți poate oferi imaginația. Iar aceste drăgălașe și gustoase preparate sunt perfecte pentru un cadou de Valentine′s Day.
Ingrediente
Pentru a prepara ciocolata, trebuie să alegi tipul preferat (albă, cu lapte sau neagră) și să o topești. Poate fi și o tabletă sau chipsuri de ciocolată profesională. Pentru fiecare 100 g de ciocolată, trebuie să adăugăm o linguriță mică de unt fără sare și să topim compoziția la bain-marie sau în cuptorul cu microunde.
Pe de altă parte, putem folosi fructe uscate tocate (migdale, nuci de macadamia, nuci obișnuite, caju, alune, porumb prăjit etc.) în aceeași cantitate (100 g) sau cereale (fulgi de porumb, orez expandat, muesli simplu sau cu fructe). În cazul cerealelor, trebuie să folosim mai puțină cantitate, deoarece sunt ușoare – 30 până la 50 g vor fi suficiente.
De asemenea, poți combina migdale cu orez expandat sau orice alt ingredient după gust, cum ar fi batoane de cereale mărunțite.
Cum se prepară „rocile” de ciocolată
Topim ciocolata tocată în bucăți mici împreună cu untul, fie la bain-marie, fie în cuptorul cu microunde la putere medie timp de câteva minute. Este mai bine să nu o supraîncălzești; verifică treptat, adăugând câte un minut dacă este necesar, până se topește complet.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
Amestecăm foarte bine cu un tel pentru a obține o textură netedă și lucioasă.
Lăsăm ciocolata să se tempereze câteva minute, apoi adăugăm fructele uscate sau ingredientele alese.
Amestecăm bine și, fără a lăsa ciocolata să se întărească, formăm mici grămăjoare pe o hârtie de copt sau pe o suprafață antiaderentă. Acest proces poate fi făcut cu ajutorul a două lingurițe de desert.
Lăsăm rocile de ciocolată să se răcească și să se întărească, apoi le punem la frigider până în momentul servirii.
Sfaturi utile pentru a ieși perfect
În timp ce topești ciocolata, o poți aromatiza cu coajă rasă de portocală și un praf de ghimbir măcinat.
Dacă folosești cereale, se potrivește foarte bine o linguriță de esență de vanilie (sau vanilie pudră) sau o lingură de caramel lichid.
Poți adăuga și condimente după gust, cum ar fi cuișoare, un praf de ardei cayenne sau piper roz măcinat, pentru un plus de savoare și o notă picantă și exotică.
Arata foarte apetisant.