Dacă de la piață ai cumpărat o mare legătură de pătrunjel și ai pus câteva fire la ultima mâncărică, acum te întrebi ce să faci cu restul de frunze înainte de a se ofili.
Soluția e simplă și gustoasă și se numește salată tabbouleh. Este salata libaneză de pătrunjel, super fresh și cu un gust oriental – mediteranean.
Ingrediente
- Un sfert de cană de bulgur
- O jumătate de cană de cubulețe de roșii (1 roșie mare)
- 1 legătură mare de pătrunjel sauu două mici
- puțină mentă proaspătă tocată (opțional, dar recomandat—poți toca menta în procesorul de alimente împreună cu pătrunjelul)
- 2 fire de ceapă verde feliată subțire
- câteva linguri de ulei de măsline extravirgin
- 3-4 linguri suc de lămâie, după gust
- sare, piper
Taie cotoarele de la pătrunjel. Pune pătrunjelul și menta în blender și toacă-le foarte fin. Taie roșiile cubulețe, ceapa verde foarte fin (partea albă). Prepară vinegreta din ulei, sare, piper și suc de lămâie. Dacă n-ai luat bulgur gata fiert, trebuie să începi prin a fierbe această cereală cam 20 de minute. După ce s-a răcit, se amestecă (bine scursă de apă) cu restul ingredientelor.
Merge de minune cu niște chifteluțe de falafel și tzatziki.
Poftă bună!