Rețetele Juanitei: Salata tabbouleh. Bogată în vitamina C, răcoritoare și cu gust oriental-mediteranean

salata, tabbouleh, patrunjel, retete, retetele Juanitei Sursa foto: Pexels

Dacă de la piață ai cumpărat o mare legătură de pătrunjel și ai pus câteva fire la ultima mâncărică, acum te întrebi ce să faci cu restul de frunze înainte de a se ofili.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Soluția e simplă și gustoasă și se numește salată tabbouleh. Este salata libaneză de pătrunjel, super fresh și cu un gust oriental – mediteranean.

Ingrediente

  • Un sfert de cană de bulgur
  • O jumătate de cană de cubulețe de roșii (1 roșie mare)
  • 1 legătură mare de pătrunjel sauu două mici
  • puțină mentă proaspătă tocată (opțional, dar recomandat—poți toca menta în procesorul de alimente împreună cu pătrunjelul)
  • 2 fire de ceapă verde feliată subțire
  • câteva linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 3-4 linguri suc de lămâie, după gust
  • sare, piper

Taie cotoarele de la pătrunjel. Pune pătrunjelul și menta în blender și toacă-le foarte fin. Taie roșiile cubulețe, ceapa verde foarte fin (partea albă). Prepară vinegreta din ulei, sare, piper și suc de lămâie. Dacă n-ai luat bulgur gata fiert, trebuie să începi prin a fierbe această cereală cam 20 de minute. După ce s-a răcit, se amestecă (bine scursă de apă) cu restul ingredientelor.

Merge de minune cu niște chifteluțe de falafel și tzatziki.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *