Rețetă simplă pentru mic dejun, prânz sau chiar cină: Toast cu avocado și ouă fierte cleioase

reteta, mic dejun, toast, avocado Sursa foto: EatingWell

În acele zile în care chiar nu vă puteți deranja să gătiți sau nu aveți timp, o rețetă simplă cu toast, avocado și ouă vă poate salva, transmite publicația EatingWell.

Acest fel de mâncare rapidă și sățioasă poate fi consumat la micul dejun, prânz sau chiar la cină.

Pentru această rețetă, este recomandat să folosiți ouă cleioase (nici moi, nici tari), însă pot fi folosite și ouă tari.

Ingrediente – 2 porții:

– 2 ouă mari
– 1 avocado mediu, tăiat în două, decojit și fără sâmburi
– 2 felii de pâine integrală, prăjită
– 1/4 linguriță de sare, împărțită
– 1/4 linguriță de piper măcinat, împărțit
– 1 lingură de ulei de măsline extravirgin
– 1/4 linguriță de piper roșu zdrobit

Mod de preparare:

Pasul 1

Aduceți o oală cu apă la fierbere la foc mare și așezați un bol mediu cu apă cu gheață lângă aragaz. Coborâți ușor ouăle în apa clocotită cu o lingură; reduceți focul după cum este necesar pentru a menține o fierbere constantă. Fierbeți la foc mic, amestecând ușor din când în când, timp de 7 minute. Transferați ouăle în baia de gheață; se lasă să stea timp de 2 minute. Scurgeți ouăle și puneți-le deoparte.

Pasul 2

Așezați jumătățile de avocado, cu partea tăiată în jos, pe o planșetă de tăiat. Tăiați fiecare jumătate pe lungime în felii subțiri de câțiva milimetri. Transferați cu grijă feliile de avocado pe pâinea prăjită, câte o jumătate de avocado pe fiecare felie. Se presară câte 1/8 linguriță de sare și piper pe fiecare felie.

Pasul 3

Se decojesc ouăle și se taie fiecare pe lungime în sferturi. Așezați câte un ou tăiat în sferturi pe fiecare bucată de pâine prăjită cu avocado. Se presară cu restul de 1/8 linguriță de sare și piper. Se stropește cu ulei și se presară cu piper roșu zdrobit.

Informații nutriționale pentru 1 porție:

– Calorii: 409
– Grăsimi: 28 g
– Grăsimi saturate: 5 g
– Colesterol: 186 mg
– Carbohidrați: 28 g
– Zaharuri totale: 4 g
– Zaharuri adăugate: 0 g
– Proteine: 14 g
– Fibre: 10 g
– Sodiu: 531 mg
– Potasiu: 663 mg

Citește și: Salată Cesar transformată în fel principal

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *