Avocado gravat cu laser ajunge pe rafturile unui lanț de supermarketuri / Producătorul vizează reducerea utilizării de ambalaje și autocolante

avocado, lasere, tesco, ambalaje Sursa foto: Tesco

Într-o inițiativă de protejare a mediului, lanțul de supermarketuri Tesco va încerca să renunțe la autocolantele cu coduri de bare lipite în prezent pe fructele avocado de dimensiuni mari și le va înlocui cu o gravură cu laser, transmite publicația Food & Drink Technology.

În același timp, compania încearcă să înlocuiască ambalajele din plastic pentru două dintre cele mai populare linii de avocado și să treacă la un recipient din carton, mai ușor de reciclat.

Dacă aceste măsuri, luate împreună cu principalul furnizor de avocado din Marea Britanie, Westfalia Fruit, vor avea succes, ar putea duce la economii importante de materiale.

Tesco vinde aproape 70 de milioane de avocado pe an și a înregistrat o creștere a cererii pentru acest fruct cu 15% în ultimul an.

„Căutăm mereu modalități inovatoare de a reduce impactul produselor noastre asupra mediului și de a diminua deșeurile de plastic în casă prin modificări ale ambalajelor noastre,” a declarat Lisa Gilbey, care se ocupă cu achizițiile de avocado de la Tesco.

Westfalia Fruit se află în spatele noii tehnologii de gravură cu laser. Compania susține că a efectuat teste pentru a se asigura că nu sunt afectate calitatea, durata de depozitare și gustul fructelor.

Laserele de mare putere îndepărtează o peliculă minusculă din stratul superior al cojii de avocado, gravând informații despre fruct pe acesta.

Testele vor avea loc în aproximativ 270 de magazine Tesco din sud-estul Angliei și, dacă reacțiile clienților vor fi pozitive, vor fi extinse la nivelul întregii rețele Tesco.

Sursa foto: Tesco

Comentarii

  1. Nici o zi fara stiri despre avocado…tehnologia am vazut-o acum cinci ani, dar nu prea s-a folosit pentru ca nu ai cum sa iti promovezi marca si reclamele promotionale…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *