Salată Cesar transformată în fel principal

Ruladă cu salată

Salata Cesar este unul dintre cele mai bune preparate din lume. Dacă nu o îneci în sos e și foarte completă și sănătoasă. Conține proteină (carne de pui sau creveți sau ou fiert), salată verde, roșii, anșoa, parmezan și crutoane de pâine.

La noi în casă această salată se prepară cu un sos dietetic care pe lângă că este foarte gustos, nu conține maioneză.

Așa că am făcut sosul din:

  • 2 borcanele mici de iaurt (eu am pus de capră pentru că e fără lactoză și foarte bun, dar merge super cu iaurt grecesc cu 10% grăsime);
  • 2 lingurițe de muștar Dijon;
  • 2 lingurițe de ulei de măsline;
  • 1 linguriță zeamă de lămâie;
  • Sare și piper.

Am tăiat salata verde, roșiile și am adăugat, cu de la mine putere, 4 ridichi tăiate în feliuțe subțiri.

Și am trecut la proteină, pe care am ales să o prepar separat, în forma unei rulade.

Așa că am întins o folie de plastic din aceea care păștrează mâncarea proaspătă și pe ea am pus, în forma unui dreptunghi, feliile de bacon (10 la număr, din acelea lungi). Le-am așezat una lângă alta, puțin suprapuse la margini. Deasupra am pus pieptul de pui tăiat în bucăți lungi foarte subțiri (1 piept de pui mai mărișor) în așa fel încât să acopere complet bacon-ul. Peste pui am presărat, în strat uniform, parmezan ras, iar ultimul ingredient au fost ouăle de prepeliță pe care le-am întins, în șir indian, pe latura cea mai lungă a dreptunghiului.

Am rulat cu grijă ajutându-mă de folia de plastic, iar când rulada a avut forma finală am strâns-o bine. Dacă aveți timp să o lăsați o oră-două la frigider, forma va fi mai frumoasă. Eu n-am avut și a ieșit și așa. Înainte de a o baga în frigider am desfacut cu grijă plasticul și am rostogolit-o pe o hărtie de copt în care am împachetat-o frumos, închizând bine și capetele. Și la cuptor cu ea, căldură sus-jos, 30 minute. La final, am scos-o din hârtie și am mai lasat-o 3 minute cu funcția grill a cuptorului ca să se rumenească frumos bacon-ul. Aveți grijă să verificați carnea să fie gătită (puiul este gătit la peste 75 grade), cel mai bine folosiți un termometru.

La final am tăiat rulada în bucăți, am pus sosul în salată și le-am servit împreună. Are toate componentele salatei Cesar, dar aspectul unui fel principal. Așa că ai impresia că mănânci mai mult, nu doar o ”sălățică”. Merge perfect și cu o feliuță de pâine prăjită lângă. Poftă buna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *