Pui cu sos alb și chilli, preparat la slow cooker/Ia ceva timp să se gătească, dar merită așteptarea

Rețetă de pui cu sos alb Foto. Today

Nimic nu e mai simplu de gătit decât o rețetă în care pui toate ingredientele într-o oală electrică și apoi aștepți să se facă. Singurul inconvenient este că veți avea nevoie de o oală electrică cu funcția slow cooker și va trebui să așteptați un pic. Dar la final merită așteptarea. Și investiția în oala electrică. Rețeta de pui cu sos alb propusă de Today este exact ce avem nevoie pentru o cină de sâmbătă seară.

Sfatul specialistului: Folosiți iaurt grecesc în loc de smântână pentru o garnitură mai ușoară.

Ingrediente:

  • 1½ kilograme de pulpe de pui dezosate, fără piele
  • 1 ceapa galbena sau roșie medie, tocată
  • 3 tulpini verzi de țelină, tocate
  • 1 ardei gras roșu sau portocaliu, tocat
  • 2 căței mari de usturoi, tocați
  • 280 g de porumb congelat
  • 440 g fasole din conservă (fiartă, cu sare)
  • 3 căni de supă de pui (poate fi si din vegeta, dar cu puțină sare)
  • 1 linguriță sare
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1 linguriță de pudră de chili
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • ½ linguriță de cimbru uscat
  • ½ linguriță piper negru măcinat
  • ½ ceașcă de smântână
  • 2 cepe verzi

Pregătirea

Porniți oala electrică la temperatura minimă timp de 30 de minute în timp ce pregătiți legumele. Puneți carnea de pui în oală.  Amestecați ceapa, țelina, ardeiul gras, usturoiul, porumbul, fasolea, supa de pui, sarea, chimenul, pudra de chili, oregano, cimbru și piper negru. Se adaugă peste pui în oală și se lasă la temperatura minimă timp de 8 ore sau la temperatura maximă timp de 4. Odată gătit, amestecați pentru a mărunți puiul fraged în bucăți mici.

Vezi detalii

Pentru ca acest pui cu sos alb să fie mai cremos, adăugați smântâna chiar înainte de servire sau serviți ca topping cu ceapă verde, dacă doriți.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *