politică și mâncare: publicitarii de stat ai zarzavaturilor și fleicilor din RO

publicitari de stat ai zarzavaturilor și fleicilor din RO publicitari de stat ai zarzavaturilor și fleicilor din RO

adulmecând beneficiul electoral, tot soiul de politicieni, unii cu funcții în statul român, ne tot îndeamnă să cumpărăm produse agroalimentare românești. nu, nu mă refer numai la psd și aur, chiar și pnl-ul s-a nărăvit la populism, când a avut pe mână agricultura. de usr nu zic nimic, fiindcă usr-ul e cam paralel cu ce se întâmplă în sectorul agroalimentar.

așadar, politicieni români care ne îndeamnă să mâncăm românește.

băieți și fete: rolul vostru nu e acela de dealeri/publicitari de produse agroalimentare!

voi aveți obligația să:
1. sprijiniți financiar agricultorii, în anumite condiții, le găsiți în tratatele europene;
2. să creați un sistem de piață sănătos și
3. să vă îndepliniți sarcina de inspecție și control, adică să asigurați consumatorul că marfa intrată pe piață e bună pentru consum.

la punctul 1, m-am cam lămurit: dați bani pentru bazine legumicole, fiindcă sunt, în același timp, bazinele voastre electorale, în timp ce alte sectoare ( pomicultura ) sunt în suferință.

la punctul 2, lucrurile sunt mai complicate, ăia mici sunt ajutați mai mult din gură să ajungă cu marfa la clientul final.

pe mine, în calitate de consumator, punctul 3 mă interesează cel mai mult, dar despre asta nu vorbiți nimic, că nu prea aduce voturi.

poporul român când aude de inspecție și control se sperie ca de dracu, deși o toxiinfecție alimentară nu-i pică bine nimănui.

chiar o să stau cu urechile ciulite, să aud pe vreunul dintre voi zicând ceva și despre investiții în creșterea capacității de testare a produselor agroalimentare ajunse pe piață.

sună cam stresant, nu-i așa? mai ales acum, când v-ați pus pe tăiat cheltuieli publice într-o parte, vă gândiți să comasați instituții, inclusiv pe alea de control, în timp ce deschideți robinetul cu bani publici, în altă parte, la ajutoare de stat, gen investalim, schema pentru energie și depozitele de legume ale casei unirea.

dacă măcar ați spune ceva despre creșterea capacității de testare și control, fără să faceți diferența între produsul din import, produsul comunitar și produsul românesc, asta ar arăta că sunteți oameni de stat responsabili și vă gândiți la sănătatea publică și vă pasă și de consumatorul român, nu numai de producătorul român, de care pretindeți că vă pasă, însă în scop electoral.

nu e rolul vostru public să ne îndemnați să cumpărăm produse românești, când chiar asta facem și fără să ne spuneți voi. știm noi mai bine ce să cumpărăm.

voi trebuie să vegheați să avem pe piață marfă sănătoasă, cu trasabilitate clară, cu respectarea normelor sanitare veterinare în vigoare. lăsați reclama în seama asociațiilor de fermieri.

în țările vestice, asociațiile de fermieri cheltuiesc bani pentru promovarea produselor lor. ba sunt și fonduri europene alocate în acest scop. unde s-au dus banii pentru marketing, încât trebuie să ne îndemne politicienii să cumpărăm produse românești?

nu v-am văzut pe niciunul dintre voi distribuind pe facebook, unde vă faceți toată ziua campanie electorală, un raport de monitorizare a reziduurilor de pesticide din fructe și legume sau un raport al efsa.

nu v-am văzut pe niciunul dintre voi distribuind informații publicate în sistemul rapid de alertă pentru alimente și furaje, pe care îl utilizăm la un nivel mult mai jos decât țările din vest. unii dintre voi habar nu aveți ce e sraaf. căutați acum pe google.

nu v-am văzut pe niciunul dintre voi anunțând investiții în laboratoare de testare.

până atunci rămâneți cum v-am zis: publicitari de stat ai zarzavaturilor și fleicilor din RO.

publicitari de stat ai zarzavaturilor și fleicilor din RO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *