Organizaţia Slow Food Buzău va promova judeţul la ediţia din acest an a celui mai mare târg de profil Terra Madre, care va avea loc la Torino, Italia, la sfârşitul lunii septembrie, transmite Agerpres.
Slow Food Buzău a anunţat, vineri, că va fi reprezentată la acest eveniment printr-un stand la care vor putea fi regăsite produse tradiţionale precum babicul, zacusca de trufe şi berea artizanală. Evenimentul se va desfăşura în perioada 26-30 septembrie 2024 şi reuneşte participanţi din toate colţurile lumii.
Ce este slow food
Promovat ca o alternativă la fast-food, conceptul Slow Food promovează păstrarea bucătăriei tradiţionale şi regionale şi încurajează cultivarea plantelor, seminţelor şi a animalelor caracteristice ecosistemului local. “Slow Food Buzău va avea un stand comun unde vor fi prezentate produsele şi serviciile membrilor săi. La stand, vizitatorii pot descoperi produse tradiţionale precum babicul, dar şi produse inovatoare din Buzău, inclusiv mied, bere artizanală sau zacuscă cu trufe. În plus, vor fi organizate degustări de vin bio din Dealu Mare. Un punct important va fi prezentarea Buzăului ca destinaţie de turism Slow Travel, concentrându-se pe combinaţia dintre drumeţii, ciclism şi degustarea produselor culinare în Geoparcul UNESCO Ţinutul Buzăului şi în regiunea Dealu Mare”, precizează informarea transmisă de organizaţia locală.
Românii din dispora italiană sunt așteptați la degustare
Cu prilejul târgului culinar desfăşurat în Italia, românii din diaspora vor avea posibilitatea de a degusta câteva dintre produsele tradiţionale româneşti. “Scopul este de a atrage turişti internaţionali în Buzău, oferindu-le o experienţă autentică şi sustenabilă. De asemenea, ne adresăm în mod special diasporei româneşti, invitându-i să redescopere gusturile şi tradiţiile de acasă…”, a transmis Thorsten Kirschner, purtătorul de cuvânt al Slow Food Buzău.
Slow Food Buzău este o iniţiativă dedicată promovării produselor locale, tradiţiilor culinare şi turismului sustenabil în judeţul Buzău.