Premierul Marcel Ciolacu: Sub nicio formă nu vom mări TVA-ul la alimente și medicamente

venituri, gospodarii, cheltuieli, alimente Sursa foto: Dreamstime

Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că în niciun caz nu va fi mărită taxa pe valoare adăugată (TVA) la alimente și medicamente. Liderul social-democrat a mai spus că o astfel de măsură nu poate fi luată la nivelul actual de inflație. „Nu am mărit taxe nici după ce am luat mandatul de prim-ministru, cu toate că aveam deficit lăsat de 6,8%. Sub nicio formă nu se va mări TVA la alimente şi medicamente”, a spus Ciolacu.

El a făcut declarația când a fost întrebat dacă va fi mărită taxa pe valoare adăugată. „Pe mine ca premier s-a făcut o presiune imensă să cresc TVA și am refuzat”, a declarat Ciolacu, dar nu a dat detalii despre cine ar fi făcut presiuni asupra sa.

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a declarat, de asemenea, că o taxă pe valoare adăugată mai mare ar agrava inflația. „Creșterea TVA ar însemna alimentarea inflației, deci creșterea tuturor prețurilor. Puterea de cumpărare a oamenilor ar fi avut de suferit. PNL n-a fost și nu este de acord cu așa ceva”, a spus liberalul, într-un articol publicat în Euronews.

Sursa foto: Dreamstime

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *