Premierul interimar libanez Najib Mikati: Loviturile israeliene au făcut din sudul țării o „zonă agricolă devastată” și au dus la moartea a 340.000 de animale / Hezbollah atacă, de asemenea, teritoriul israelian

liban, israel, hezbollah, agricultura Najib Mikati

Prim-ministrul interimar libanez, Najib Mikati, a declarat vineri că loviturile aeriene israeliene au transformat sudul Libanului într-o „zonă agricolă devastată”, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Israelul şi gruparea armată libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, fac schimb de lovituri peste graniţă după izbucnirea războiului în Gaza. Hezbollah trage cu rachete, iar Israelul lansează lovituri aeriene şi obuze de artilerie.

Loviturile israeliene au ars zeci de mii de măslini şi au incendiat terenuri agricole în tot sudul Libanului, afectându-i pe crescătorii şi fermierii care sufereau deja de pe urma unei crize economice profunde care a făcut şi mai importat pentru Liban să îşi producă singur hrana.

Premierul Mikati a spus, citat de agenţia naţională de ştiri, că „800.000 de hectare au fost complet distruse, 340.000 de animale au murit şi aproximativ 75% dintre agricultori şi-au pierdut ultima sursă de venit”.

„Această problemă va continua în anii următori”, a afirmat el.

Ministrul agriculturii Abbas Hajj Hassan a tras un semnal de alarmă luna trecută, când a spus că loviturile israeliene îi împiedică pe agricultorii din satele şi oraşele din apropierea frontierei să ajungă la terenurile lor, ceea ce afectează până la 30% din producţia agricolă a Libanului.

Sursa foto: Wikimedia Commons/World Economic Forum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *