Pofta de ciorbă rădăuțeană, gătită de mama unui prieten, i-a prelungit cu un an pedeapsa unui bărbat din Iași

ciorba radauteana, iasi, barbat, arest la domiciliu Sursa foto: Wikimedia Commons/Romaniancook

Un bărbat în vârstă de 39 de ani din Iași ar fi plecat de acasă, unde se afla în arest la domiciliu, ca să mănânce o ciorbă rădăuțeană la mama unui prieten, transmite Ziarul de Iași.

Bărbatul era judecat într-un dosar de furt calificat. Când ar fi aflat de la mama unui prieten că femeia gătește o ciorbă rădăuțeană, Ionuț Ionașcu s-ar fi invitat la ea acasă pentru a consuma preparatul. A mers împreună cu concubina sa. Chiar atunci, polițiștii au mers la locuința bărbatului pentru a verifica dacă acesta respectă arestul la domiciliu și nu l-au găsit.

Bărbatul, avertizat de un vecin, s-a întors imediat acasă și s-a întâlnit cu oamenii legii. Părăsirea arestului la domiciliu este considerată o formă de evadare.

Inițial, Ionașcu le-a spus anchetatorilor că a fost la mătușa sa, care s-ar fi simțit rău, și că ar fi mers la ea pentru a-i duce medicamente. Audiată, femeia a negat însă că ar fi avut vreo problemă.

Codul Penal pedepsește evadarea cu închisoarea pe un termen cuprins între 6 luni și 3 ani.

Din cauza acestui incident, bărbatul a primit un an în plus de închisoare și va sta după gratii 3 ani și 4 luni. Sentința nu este definitivă.

Sursa foto: Wikimedia Commons/Romaniancook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *