Ingrediente:
- 500 g file de somon (proaspăt sau afumat)
- 1 foaie de aluat de foietaj (aproximativ 300 g)
- 200 ml smântână pentru gătit
- 150 g brânză ricotta
- 1 legătură de mărar proaspăt (sau 1 lingură mărar uscat)
- 2 ouă
- 1 ceapă mică (tocată mărunt)
- Sare și piper după gust
- Zeama de la o jumătate de lămâie
- 1 lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
- Pregătirea somonului: Dacă folosiți somon proaspăt, tăiați-l cuburi și stropiți-l cu zeama de lămâie, sare și piper, lăsându-l să se marineze timp de 10-15 minute. Dacă aveți somon afumat, tăiați-l în bucăți mici și puneți-l deoparte.
- Prepararea umpluturii: Într-un bol, amestecați smântâna cu brânza ricotta, ouăle, ceapa tocată mărunt și mărarul. Adăugați somonul și amestecați bine compoziția. Condimentați după gust cu sare și piper.
- Asamblarea plăcintei: Preîncălziți cuptorul la 180°C. Întindeți foaia de aluat într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Turnați umplutura cu somon deasupra și nivelați ușor. Dacă doriți, puteți acoperi plăcinta cu încă o foaie de aluat, sigilând marginile bine.
- Coacerea: Introduceți tava în cuptor și lăsați plăcinta să se coacă timp de 30-35 de minute sau până când aluatul devine auriu și umplutura este bine legată.
- Servire: Lăsați plăcinta să se răcească puțin înainte de a o tăia. Se poate servi atât caldă, cât și rece, alături de o salată proaspătă.
Cred ca e o greseala la cantitatea de smantana, poate 20 ml, nu 200.
Voi face clatite din cantitatea ramasa, altfel ft buna placinta, nu a ramas pt „pachet” .