Piața mondială a ciupercilor a ajuns la 50 de miliarde de dolari și ar putea atinge peste 100 de miliarde de dolari, în 2030

Piața mondială a ciupercilor a ajuns la 50 de miliarde de dolari și ar putea atinge peste 100 de miliarde de dolari, în 2030 Piața mondială a ciupercilor a ajuns la 50 de miliarde de dolari și ar putea atinge peste 100 de miliarde de dolari, în 2030

Piața globală a ciupercilor a fost de 50,40 miliarde de dolari, în 2021, și este de așteptat să înregistreze o rată anuală a veniturilor ( CAGR ) de 9,6%, în perioada de prognoză, potrivit celei mai recente analize realizate de compania de consultanță Emergen Research. În 2030, piața globală ar putea ajunge la 114.000.000.000 de dolari.

Tendința de creștere a veganismului și o cerere în creștere pentru proteine pe bază de plante, cum ar fi micoproteinele ( proteinele din ciuperci ) și produsele alternativă la carne sunt de așteptat să conducă la creșterea veniturilor pe piața ciupercilor. În plus, activitățile de cercetare în creștere pentru dezvoltarea produselor inovatoare pe bază de ciuperci conduc, de asemenea, la creșterea veniturilor pe piață.

De exemplu, la 20 august 2020, Better Plant Sciences Inc. a anunțat că filiala sa Neonmind Biosciences a finalizat dezvoltarea unui produs finit obținut din patru amestecuri distinctive de făină din ciuperci, inspirate de Ayurveda și ameliorate genetic. Aceast produs de tip cafea organică conține extracte de ciuperci și ierburi ayurvedice, este bogat în nutrienți și antioxidanți și, de asemenea, ajută la îmbunătățirea imunității. Combinații speciale de reishi, cordyceps, coama leului și ciuperci în formă de coadă de curcan se găsesc în diferite formule.

În plus, ciuperca Matsutake este foarte căutată în țările asiatice datorită mirosului său puternic, picant, texturii cărnoase și aromei pământești. Această ciupercă este foarte rar produsă și a fost listată ca specie pe cale de dispariție în Lista Roșie din iulie 2020, publicată de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN).

Cu toate acestea, producția de ciuperci necesită un management complex, efort și expertiză pentru a obține recolte consistente și de înaltă calitate, un factor major care împiedică creșterea veniturilor din piață. În plus, ciupercile pot provoca alergii, greață și vărsături la unele persoane și pot avea un miros înțepător pe măsură ce cresc în condiții umede, ceea ce limitează, de asemenea, creșterea veniturilor pieței.

Piața globală a ciupercilor este destul de fragmentată, cu firme din toate categoriile: mici, mijlocii și mari. Companiile mari implementează diverse strategii, încheie fuziuni și achiziții, acorduri și contracte strategice, dezvoltă, testează și introduc ciuperci mai eficiente. Companiile mari incluse în raportul de piață globală a ciupercilor sunt:

 • Bonduelle
 • Drinkwater Mushrooms
 • CMP Mushrooms
 • The Green Yard
 • Weikfield Foods PVT. LTD.
 • BioFungi GmbH
 • Monaghan Group
 • Highline Mushrooms
 • Monterey Mushrooms, LLC.
 • Basciani Foods
 • Costa’s Pty Ltd.

Piața mondială a ciupercilor a ajuns la 50 de miliarde de dolari și ar putea atinge peste 100 de miliarde de dolari, în 2030

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *