Persoane care lucrau la negru în domeniul alimentației publice, descoperite în București / Amenzi mari date de ITM

munca la negru, bucuresti, amenzi, itm Sursa foto: Pexels / Anna Tarazevich

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti au controlat, în perioada 22-31 martie 2024, peste 23 de agenţi economici din domeniul construcţiilor şi alimentaţiei publice şi au aplicat amenzi de 560.000 lei pentru munca la negru, conform unui comunicat al instituţiei remis, transmite Agerpres.

„În perioada 22.03.2024 – 31.03.2024 inspectorii de muncă, din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti, sub coordonarea şi îndrumarea directă inspectorului şef Constantin Bujor, în urma acţiunilor de control, având obiectiv prioritar identificarea şi combaterea cazurilor de muncă nedeclarată, au verificat peste 23 de agenţi economici din domeniul construcţiilor şi alimentaţiei publice. Cu ocazia controalelor efectuate, au fost identificate 30 de persoane care desfăşurau activităţi, fără a avea încheiate în formă scrisă contracte individuale de muncă, conform art. 16, alin.1 din legea nr. 53/2003 codul muncii, republicată, modificată şi completată. Valoarea amenzilor aplicate a fost de 560.000 lei”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, controalele de acest gen se încadrează în strategia de acţiune a Inspectoratului Teritorial de Muncă Bucureşti privind combaterea muncii nedeclarate.

Sursa foto: Pexels / Anna Tarazevich

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *