Paul Anghel, director la Protecția Consumatorilor, spune că instituția a verificat „toți producătorii de carne de pui crescut cu porumb”, după ce șeful său, Horia Constantinescu, a declarat că „puiul galben” este „vopsit” prin furajare cu aditivi și are Salmonella

Paul Anghel, Horia Constantinescu, protectia consumatorilor Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Saul Pop

Directorul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC), Paul Anghel, a făcut anunțul la scurt timp după ce vicepreședintele Autorității Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Dănuț Păle (PSD), a declarat că „ieşirile din spaţiul public referitoare la siguranța produselor alimentare fără a aştepta analizele de la laboratoare autorizate nu fac decât să ne creeze o problemă atât nouă, cât şi consumatorilor şi industriei de creştere a păsărilor din România”, cu referire la afirmațiile șocante pe care Horia Constantinescu, președinte ANPC, le-a făcut azi-dimineață pe contul său de Facebook.

„În urma declarațiilor mediatizate privind carnea de pui crescut cu porumb, Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a inițiat controale în limita competențelor la toți producătorii care oferă acest tip de carne, respectiv cea denumită ‘carne de pui galben’ sau ‘pui crescut cu porumb’”, a anunțat Paul Anghel, director ANPC, pe grupul de WhatsApp al instituției.  

Verificările au relevat câteva nereguli la un număr restrâns de producători, produsele lor fiind momentan considerate neconforme și supuse unei analize detaliate, inclusiv a rețetelor de furaje utilizate.

Simultan, în cadrul acestor controale, s-au recoltat și probe de la categoria de carne de pui, pentru a ne asigura de conformitatea acestora cu standardele și legislația in vigoare. Astfel, s-au luat toate măsurile necesare pentru a menține un nivel înalt de protecție a consumatorilor.

Citește și: Scandalul „puiului galben”: Afirmațiile șocante făcute dimineața de șeful Protecției Consumatorilor au fost demontate, spre seară, de Autoritatea Veterinară

 

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Saul Pop

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *