Pentru cei care aleg să petreacă Paștele în inima Deltei, pensiunile „Casa Varvara” și „La Moviliță – Somova” pregătesc un meniu special, cu gusturi locale și produse proaspete. Cristina Constantin, managerul pensiunilor, spune că tradiția zonei se păstrează în farfurie – iar peștele este vedeta.
„Noi, dacă suntem în Deltă, ne bazăm pe pește în general. Bineînțeles, dacă cineva dorește, îi putem oferi și carne de miel. În general, toate rețetele noastre sunt pe bază de pește și le personalizăm în funcție de nevoile fiecărui turist, dacă nu mănâncă pește sau altceva”, a declarat Cristina Constantin pentru G4Food.
Printre preparatele preferate se regăsește scrumbia de Dunăre, specifică acestei perioade, dar pensiunile sunt pregătite cu orice tip de pește, atâta timp cât este proaspăt și pescuit din Dunăre. Nu lipsesc ouăle roșii, cozonacul și brânzeturile naturale – toate provenite din surse locale.
„Cumpărăm de la o mănăstire din apropiere – au vaci, și luăm de la ei brânză, caș, lapte. Ouăle le cumpărăm din sat. Suntem în general pe alimente cât mai naturale și din jurul locației noastre. Toți oamenii vor să mănânce cât mai sănătos și cât mai ecologic, organic”, a menționat ea.
Turiștii care aleg pensiunile sunt din toate categoriile, însă în perioada Paștelui predomină românii. După cum a menționat Cristina, vara este perioada în care vin mai mulți turiști străini. De Paște, românii sunt cei care vin să se bucure de liniștea Deltei și de mâncarea autentică.
Sursa foto: Facebook La Moviliță