O fermă scoțiană de lactate ecologice lansează cel mai natural lapte de ciocolată / Numit „lapte brun de vacă”, acesta este fabricat din coji de cacao reziduale / Prețul cu care se vinde

ciocolata-lapte

O fabrică scoțiană de lactate de lactate, Mossgiel Organic Farm, a lansat ceea ce pretinde că este cel mai natural lapte de ciocolată de pe piață, numit „lapte brun de vacă”.

Produsul este fabricat din coji de cacao reziduale provenite de la ciocolata artizanală Bare Bones. Ciocolata a fost descrisă de bucătarul TV Rick Stein ca fiind cea mai bună pe care a gustat-o vreodată.

Bryce Cunningham, proprietarul Mossgiel Organic Farm, a declarant pentru farmesguide.co.uk: „Am fost nerăbdători să dezvoltăm un lapte cu ciocolată Mossgiel de ceva timp, dar a fost important să creăm o băutură care nu este doar naturală, ci și durabilă”.

Vezi detalii

„Așa cum există o problemă în industria lactatelor pe care încercăm să o rezolvăm, există și o problemă cu laptele cu ciocolată. E plin de lucruri nesănătoase. Ne-am dorit să creăm ceva de calitate, folosind ciocolată adevărată, nu doar prostii și aditivi alimentari. Noi luăm ceea ce altfel ar fi deșeuri și le transformăm într-o băutură proaspătă, fără E-uri sau alți aditivi, doar cremă naturală deasupra și așa finalizăm un ciclu fără deșeuri.

Laptele nostru de ciocolată se va separa într-un blat de smântână, la fel ca laptele nostru obișnuit și, din câte știu, este singurul lapte de ciocolată care folosește deșeuri în crearea sa”.

Totul a pornit de la povestea că vacile brune dau lapte de ciocolată!

Cunningham a mărturisit că a crescut auzind povești despre oameni care credeau că laptele cu ciocolată provine de la vaci brune, mai degrabă decât de la cacao și zahăr.

„Întotdeauna mi-a rămas în minte această poveste și m-am întrebat de ce să nu o transform în realitate? Vacile Ayrshire sunt, desigur, maro, așa că există ceva adevăr acum: acest lapte de ciocolată provine cu siguranță de la vaci brune.

În timp ce majoritatea laptelui cu ciocolată din supermarket vine cu o listă de ingrediente mai lungă decât coada unei vaci (și o parte echitabilă de UPF), ne-am gândit… de ce să nu păstrăm lucrurile simple? Se pare că secretul laptelui cu ciocolată cremos și de vis nu are nevoie de ingrediente de 20 de silabe sau de un laborator! Are nevoie doar de o colaborare și de niște coji de ciocolată.

De ce cojile? Pentru că aceste coji magice de ciocolată sunt cojile exterioare ale boabelor de cacao – de obicei aruncate ca deșeuri, dar pline de aromă naturală de cacao. Folosindu-le, economisim risipa alimentară, reducem zahărul, reducem UPF-urile și vă tratăm papilele gustative, toate deodată”, promite Bryce Cunningham, care mai declară cu umor că vacile însele sunt geloase că nu se pot bucura și ele de gustul acestui lapte cu ciocolată.

Laptele de vacă brun Mossgiel va fi disponibil începând de marți, 12 noiembrie, pentru 2,75 lire sterline.

Compania este recunoscută pentru faptul că bunăstarea animalelor și durabilitatea mediului sunt în centrul operațiunilor firmei.

De pildă, în timp ce vițeii tipici sunt separați de mama lor  la scurt timp după naștere, Mossgiel permite vacilor să-și crească vițeii în mod natural în propria fermă.

Ferma a eliminat, de asemenea, materialele plastice de unică folosință din lanțul de aprovizionare, readucând sticlele de sticlă la modă. În prezent, este disponibil în peste 200 de cafenele și în școlile din Ayrshire.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *