Numeroase fabrici de procesare a cărnii de vită din Irlanda, închise din cauza protestelor declanșate de fermierii nemulțumiți de prețurile de achiziție; Fermierii irlandezi poartă veste galbene, întocmai ca protestatarii din Paris

Numeroase fabrici de procesare a cărnii de vită din Irlanda, închise din cauza protestelor declanșate de fermierii nemulțumiți de prețurile de achiziție; Fermierii irlandezi poartă veste galbene, întocmai ca protestatarii din Paris Numeroase fabrici de procesare a cărnii de vită din Irlanda, închise din cauza protestelor declanșate de fermierii nemulțumiți de prețurile de achiziție; Fermierii irlandezi poartă veste galbene, întocmai ca protestatarii din Paris

Numărul fabricilor care și-au suspendat activitatea și au trimis angajații în șomaj a crescut la 14, în timp ce tentativa guvernului de a normaliza relațiile dintre fermieri și procesatori a eșuat, scrie The Sundy Times în ediția electronică de astăzi.

Reprezentanți ai industriei cărnii au declarat că sunt gata să poarte discuții cu fermierii, numai dacă aceștia încetează să picheteze poarta fabricilor de procesare a cărnii, după ce protestele au fost declarate ilegale prin sentințe judecătorești.

Totodată, reprezentanții procesatorilor au reclamat faptul că nu au cu cine să negocieze, fiindcă fermierii care blochează accesul în fabrică nu au lideri care să participe la discuții. The Sundy Times notează că reprezentanții patronatului au confirmat că unul dintre protestatari a purtat balaclava, o mască neagră care acoperă tot capul, mai puțin ochii și gura. Un alt protestatar ar fi lovit cu un tractor cu lamă zidul de incintă al unei fabrici pichetate.

Între timp, comercianții irlandezi au căutat surse externe pentru aprovizionarea cu carne de vită a pieței naționale.

Văcarii irlandezi protestează de la începutul lunii august față de scăderea prețurilor de achiziție oferite de abatoare și fabricile de procesare. Asociațiile agricole au semnalat că fermierii nu mai reușesc să acopere costurile de producție.

sursa foto: The Sunday Times

Comentarii

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *