Mic producător de legume și conserve din Dâmbovița, care livrează direct către clienți: Profit ar însemna să rămână ceva să punem deoparte și sa plecăm în concediu măcar, dar din păcate asta nu se întâmplă

mic producator, profit, ferma, legume Sursa foto: Pixabay / go_see

Un mic producător de legume, verdețuri și conserve din județul Dâmbovița, care livrează direct către clienți, a declarat, pentru G4Food, că activitatea pe care o desfășoară este un mod de viață, iar când a fost întrebat dacă afacerea este profitabilă a spus că nu poate spune „nici da, nici nu”.

„Nu pot spune nici da, nici nu. Acesta este un mod de viață. Reușim să ne întreținem și mai mănâncă și alții pe lângă noi. Profit cred că ar însemna să rămână ceva să punem deoparte și să plecăm în concediu măcar, dar din păcate asta nu se întâmplă”, a declarat Mihai Luca, care deține Ograda lui Luca.

Micii producători fac eforturi, inclusiv fizice, mari pentru a-și întreține familiile. „În această perioadă este foarte mult de muncă și seara pic lat”, ne-a mai spus fermierul din Dâmbovița.

Fondatorii acestor mici ferme sunt mânați de pasiune, care îi ajută să treacă peste momentele dificile. Cristina Hodorogea, administrator la ferma Legume verzi, a declarat că după patru ani de activitate afacerea, care este una de familie, se îndreaptă spre sustenabilitate financiară. „Este un proces complex și solicitant”, a spus ea.

Citește și: Micii fermieri care au sărit peste „omul din mijloc” și s-au conectat direct cu clienții lor / Este mult de muncă, profitul nu este garantat, dar satisfacțiile sunt mari / O fermă are angajate persoane vulnerabile, iar alta reduce risipa alimentară

Sursa foto: Pixabay / go_see

Comentarii

  1. Prin urmare nu aceasta este solutia pentru a rezolva problemele alimentare. Nu ferme mici, nu fosti corporatisti care si-au facut o sera si s-au digitalizat cu c-zi pe FB si WA sau mai nou sa ne crestem singuri legumele si fructele pe balcon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *