Un mic producător de legume, verdețuri și conserve din județul Dâmbovița, care livrează direct către clienți, a declarat, pentru G4Food, că activitatea pe care o desfășoară este un mod de viață, iar când a fost întrebat dacă afacerea este profitabilă a spus că nu poate spune „nici da, nici nu”.
„Nu pot spune nici da, nici nu. Acesta este un mod de viață. Reușim să ne întreținem și mai mănâncă și alții pe lângă noi. Profit cred că ar însemna să rămână ceva să punem deoparte și să plecăm în concediu măcar, dar din păcate asta nu se întâmplă”, a declarat Mihai Luca, care deține Ograda lui Luca.
Micii producători fac eforturi, inclusiv fizice, mari pentru a-și întreține familiile. „În această perioadă este foarte mult de muncă și seara pic lat”, ne-a mai spus fermierul din Dâmbovița.
Fondatorii acestor mici ferme sunt mânați de pasiune, care îi ajută să treacă peste momentele dificile. Cristina Hodorogea, administrator la ferma Legume verzi, a declarat că după patru ani de activitate afacerea, care este una de familie, se îndreaptă spre sustenabilitate financiară. „Este un proces complex și solicitant”, a spus ea.
Din pacate nu le merge site ul
Prin urmare nu aceasta este solutia pentru a rezolva problemele alimentare. Nu ferme mici, nu fosti corporatisti care si-au facut o sera si s-au digitalizat cu c-zi pe FB si WA sau mai nou sa ne crestem singuri legumele si fructele pe balcon.