Inspectorii ANPC au oprit ieri temporar activitatea unui abator de carne din localitatea Popești Leordeni, care a fost, totodată, amendat și 25.000 de lei pentru o serie de nereguli legate de igiena unității.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
În urma controlului efectuat la operatorul economic SC Picofarm SRL (Localitatea Popesti Leordeni, sos. Oltenitei nr. 220) au fost constatate urmatoarele:
- operatorul desfășoară activitatea de abatorizare a speciei porcine.
- linia de sacrificare este întreținută necorespunzător, cu acumulare de mizerie, impurități, prezența masivă de rugină, cârlige oxidate si murdare.
- conveiorul unde se recoltează intestinele prezintă mizerie în strat grosier
- pereți murdari, cu exfoliere de vopsea, rugină pe zone întinse; panouri tip sandwich desprinse
- chiuvete ruginite, cu acumulare de mizerie;
- în zona de asomare, bazin opărire și deplilare este murdară, cu mizerie acumulată în strat grosier.
- zona de depozitare carne/carcase prezintă paviment ciobit, murdar, pereții prezintă zone cu exfoliere de vopsea, iar ușile prezintă zone cu rugină.