Idei pentru cină: „Mac and cheese”, dar cu un conținut caloric mai redus/ Se poate prepara și fără bechamel/ Rețetele Juanitei

Redacția 11 noiembrie 0 comentarii 5442 vizualizări
mac and cheese Foto: G4Food

Mac and cheese, un clasic preparat cu brânză și macaroane, este preferatul tuturor de la mic la mare. Singura problemă este numărul de calorii, date de combinația paste, bechamel (adică lapte, făină și unt), brânză grasă. Vom încerca, în rețeta noastră, să renunțăm la bechamel (și, odată cu el la mulți carbohidrați și calorii) și să alegem brânză mai slabă.

Ingrediente

250 de gr de paste proaspete, eu am pus tagliatelle

100 de gr de smântână de gătit

100 de gr de brânză sărată (eu am pus telemea de oaie)

150 de gr de brânză de vaci, proaspătă

100 de gr de brânză Philadelfia light

Sare, piper, opțional nucșoară rasă

3 ouă.

Preparare mac and cheese

Se fierb pastele, conform indicațiilor de pe pachet, într-un litru de apă sărată. Se amestecă brânza de vaci cu Philadelfia și smântână, se rade brânza calup. Se adaugă puțină sare, piper, nucșoară măcinată. Se bat ouăle, separat și se pun în compoziție. Se iau cu un clește pastele și se pun, treptat, amestecând compoziția.

Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade, căldură sus-jos. Se toarnă totul într-un vas rezistent și uns cu unt și se intro duce la cuptor pentru 30 de minute sau până e gratinat la suprafață.

mac and cheese
Foto: G4Food

Se pot consuma calde sau reci (reci se taie mai frumos, dar de obicei nu apucă să se răcească). În cazul în care copilul dorește și o notă de dulce în farfurie, îi putem pune 1-2 lingurițe de miere.

Poftă bună!

 

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *