Supa de roșii este o alegere de mâncare ușoară, pentru seară, care include legume și foarte puțini carbohidrați. Se prepară cu roșii proaspete vara și roșii la conservă toamna-iarna. Nu este greu de realizat și vei avea o cină gustoasă în circa jumătate de oră.
Ingrediente
4 roșii
300-400 de gr de passata de roșii
2 morcovi
2 ceape
1 dovlecel
1 bucată de ardei roșu
2-3 linguri ulei de măsline extravirgin
sare, piper, 1 linguriță de zahăr
2 mâini de fidea integrală.
Preparare
Am spălat și curățat legumele. Le-am tocat la blender. Le-am călit în ulei cam 10 minute.
Am dat roșiile pe răzătoare și le-am pus peste legume, am pus și passata. Am adăugat un litru de apă, sare, piper și am mai fiert 10 minute. În ultimele minute am pus și fideaua.
Dacă vreți să fie de post, puneți orez în loc de paste, dar va trebui să fierbeți mai mult, cam 18 minute și să adăugați ceva mai multă apă.
Poftă bună!