Ice tea fără conservanți făcut în casă în 10 minute. Băutura sănătoasă cu care să înfrunți canicula

Icetea

Canicula din ultimele zile te îndeamnă să cumperi un suc sau un ice tea din comerț. Apa e cea mai sănătoasă și recomandată pentru hidratare, dar parcă nu poți rezista unei tentații. Așa că pentru pofticioși avem o rețetă rapidă de băutură sănătoasă și care îți va  rezolva și pofta de ceva dulce și aromat.

La 1 litru de apă folosim 2 pliculețe de ceai negru, verde sau dacă e pentru copii, 3 plicuri de ceai de fructe. Lăsăm să se infuzeze în apă fiartă câteva minute (în funcție de timpul recomandat pe plicurile de ceai) și îl lăsăm la răcit. Adăugăm sucul de la 1 lămâie, miere, sirop de agave, arțar sau îndulcitorul pe care îl folosiți. Eu prefer să-l las neîndulcit și fiecare iși va pune în propriul pahar atât dulce cât dorește. Turnăm totul peste câteva cuburi de gheață și adăugăm felii de lămâie, portocală sau bucăți de fructe pentru decor și aromă. Merge și să înlocuiți cuburile de gheață cu fructe congelate. Eu când am mai multe lămâi le tai felii și le pun în congelator. Așa nu se strică și am lămâie congelată pentru ceai. De asemenea îmi place să pun uneori și frunze proaspete de mentă sau bucățele de ghimbir proaspăt.

Orice combinație de apă, ceai, gheață, fructe și condimente este permisă atât timp cât este pe gustul nostru și folosim ingrediente naturale și fără aditivi. Și cu cât punem mai puțin dulce cu atât va fi mai sănătos.

Păstrați ceaiul în frigider și consumați-l în maxim două zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *