Furtuna solară din weekend nu a afectat sistemele GPS de pe tractoarele și dronele din România – furnizori de servicii

sisteme gps, tractoare, furtuna solara, drone

Dacă în America de Nord furtuna solară din weekend a afectat activitatea agricultorilor, deoarece a perturbat sistemele GPS de pe tractoare și alte vehicule, acest lucru nu pare să se fi întâmplat în România. G4Food a discutat cu mai mulți furnizori de servicii de agricultură de precizie și operatori de drone, iar aceștia au transmis că nu au existat interferențe.

„M-am interesat și la noi nu a raportat nimeni”, a declarat, pentru G4Food, Lucia Pavelescu, Marketing Team Lead la NIK România (fosta Vantage România).

Totodată, o reprezentantă a Drone Agricole Riagro, care prestează servicii agricole cu drone, a declarat că nu are cunoștință de astfel de incidente.

„Nu am primit notificări de la fermieri. Nu au fost probleme”, a declarat, de asemenea, un reprezentant al unei companii care oferă sisteme de autoghidare prin GPS pentru domeniul agricol.

Unii agricultori folosesc soluții de mare precizie, precum Real-Time Kinematic GPS. RTK este o tehnică de poziționare foarte avansată care poate oferi o precizie de până la un centimetru atunci când ajută fermierii să planteze semințe. Acest lucru permite linii drepte și o spațiere adecvată între rânduri.

Sursa foto: Scharfsinn86 | Dreamstime.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *