Fermierii din Sălaj au primit despăgubiri de aproape 50.000 de lei în 2023 pentru gabubele produse de urşi şi lupi

pagube, fermieri, animale domestice, lupi Sursa foto: Pixabay/ambquinn

Circa 50.000 de lei este valoarea despăgubirilor acordate de Agenţia de Protecţie a Mediului Sălaj pentru pagubele produse animalelor domestice de urşi şi lupi, în cursul anului 2023, transmite Agerpres.

Potrivit datelor prezentate de reprezentantul APM Sălaj, Radu Hideg, vineri, în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, la nivelul anului 2023 au fost înregistrate un număr de 27 de solicitări pentru care s-au întocmit dosare pentru constatarea şi evaluarea pagubelor produse de speciile de carnivore protejate, fiind achitată suma totală de 49.135 lei, către persoanele păgubite.

„Două dosare de evaluare şi constatare a pagubelor au fost întocmite ca urmare a solicitărilor de despăgubiri pentru pagubele produse animalelor domestice de către specia urs. În urma procesării dosarelor s-au emis decizii pentru plata pagubelor produse în valoare de 10.950 lei, achitate integral persoanelor păgubite. Alte 25 dosare de evaluare şi constatare a pagubelor au fost întocmite ca urmare a solicitărilor de despăgubiri pentru pagubele produse animalelor domestice de către specia lup. În urma procesării dosarelor s-au emis decizii pentru plata pagubelor produse în valoare de 38.185 lei, achitate integral persoanelor păgubite”, a precizat sursa citată.

La nivelul judeţului Sălaj au fost inventariate, în 2023, 70 exemplare de lup, 163 exemplare de pisică sălbatică şi 23 exemplare de urs.

Sursa foto: Pixabay/ambquinn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *