Un tort aparte a făcut furori zilele acestea, în social media autohtonă și a devenit viral. Este vorba de tortul făcut de cofetăria „Le bonbon”, din Ploiești.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Imaginea este grăitoare și este în ton cu vremurile pe care le trăim, evocând breaking news-ul fiecărei zile: două scaune, din care unul este gol și are următorul anunț, plin de umor de calitate: „Am zis că vin, dar era marketing!”.
Mesajul de pe Facebook, care însoțește postarea, este și el unul la fel de inspirat, în tradiția românescului „a face haz de necaz”: „Ți-au rămas scaune libere? Nu au venit toți invitații? Nu-i nimic, îți rămâne tot tortul ție!”.

Mihai Bucur: „Sincer să fiu, nu mă așteptam să aibă impactul asta!”
Mihai Bucur, patronul Cofetăriei „Le bonbon”, are 33 de ani și este cel care a pus la cale acest marketing strălucit, pentru afacerea sa.
„Am vrut să ne legăm de evenimente curente. Sincer să fiu, eu nu ma așteptam să aibă impactul asta. Dimineață erau peste 50.000 de afișări, avem foarte multe distribuiri, ceea ce este peste media noastră.
Rețeta tortului este Pădurea neagră, cu ciocolată, vanilie și amarene. N-a fost aleasă rețeta cu intenție, pur si simplu, așa s-a nimerit.
Tortul a fost un exercițiu de marketing. A atins o coardă foarte sensibilă, pentru că și pe noi ne interesează ce se întâmplă zilele acestea, dar nu am vrut să fie nimic politic, ci, pur și simplu, marketing. Ideea pe care am mers este simplă: tortul este pentru cine se prezintă, nu pentru cine lipsește”, a spus antreprenorul pentru G4Food.
O altă calitate a acestui tort este faptul că e unicat: a fost produs într-un singur exemplar, pentru o postare în social media, și este neprețuit, întrucât el nu este de vânzare.
Primul tort realizat după un „breaking news”: tortul garsoniera de la Cluj!
Însă antreprenorul Mihai Bucur nu este la primul tort realizat după un ”breaking news”. Acum câțiva ani, când a devenit virală garsoniera minusculă de la Cluj, de câțiva metri pătrați, Mihai nu a lăsat să se piardă o știre bună și i-a dedicat un tort, cu desenul garsonierei.
Și de data aceasta, marketing-ul a fost la înălțime, iar promovarea suna așa:
„Am fost atât de încântați de garsoniera de la Cluj, încât ne-am făcut și noi una. Nu am știut exact unde să o montăm, așa ca fiind constrânși (ha, v-ați prins?) de situație am așezat-o rapid pe mousse-ul nostru fără zahar – Vitejie pe tocuri.
Ce a ieșit? Un tort à la Cluj. Mic, lent (în calorii) și scump (că na, ce e ieftin la Cluj?).”

„Dacă am reușit să vă fac să zâmbiți, atunci e bine!”
Cofetăria „Le Bonbon” din Ploiești este o afacere de familie.
„Mama și sora mea făceau prăjituri foarte bune în casă. Dacă vă imaginați, eu nu am mâncat nicio amandină până la 20 de ani, pentru că nu cumpăram prăjituri. Nu aveam de ce! Așa ne-am gândit să încercăm o afacere de familie, pornind de la prăjiturile pe care le-am mâncat în copilărie și adolescență.
În 14 ani afacerea a crescut și a ajuns la patru locații în Ploiești și una, in parteneriat, în Urlați.
Ce o face specială? Poate faptul că aici se păstrează sufletul prăjiturilor „ca acasă”. Sau poate felul în care „Le Bobon” reușește să se conecteze cu oamenii, cu umor și inteligență.
„Dacă am reușit să vă fac să zâmbiți, atunci e bine!”, mărturisește antreprenorul Mihai Bucur.