Odată cu venirea primăverii, Disneyland Paris se reinventează prin noi experiențe gastronomice menite să transforme fiecare vizită într-o aventură de neuitat. Cel mai nou punct de atracție? La Forêt Secrète, un restaurant de lux, ascuns în interiorul recent renovatului Disneyland Hotel, unde oaspeții sunt invitați să trăiască o experiență culinară de poveste, notează Profit.ro.
La cârma acestui loc fermecător se află nimeni altul decât Jean Imbert, chef francez cu stele Michelin, recunoscut la nivel internațional și considerat urmașul legendarului Alain Ducasse. Imbert i-a urmat acestuia la conducerea restaurantului Plaza Athénée din Paris, reușind să îi aducă o nouă stea Michelin. A semnat apoi meniurile pentru Monsieur Dior, restaurantul exclusivist din buticul Dior de pe Avenue Montaigne, dar și pentru faimosul tren de lux Orient Express, Veneția-Simplon.
Recent, chef Jean Imbert a primit o nouă stea Michelin pentru La Palme d’Or, restaurantul pe care l-a deschis în iconicul hotel Martinez, preferat de staruri în timpul Festivalului de la Cannes.
În cadrul La Forêt Secrète, Imbert îmbină pasiunea pentru haute cuisine cu amintirile din copilărie petrecute în lumea desenelor animate Disney. Inspirându-se din cele mai îndrăgite filme de animație, a transformat preparate clasice în mici opere de artă gastronomică, menite să stârnească nostalgia și să reamintească povești care au adus magie în copilăriile multora.
Printre creațiile sale emblematice se numără:
-
Un ratatouille reinterpretat în cinstea lui Remy, simpaticul rozător din Ratatouille, aromatizat cu apă de roșii și condiment balsamic alb.
-
Un consommé cu trufe, omagiu adus doamnei Potts, ceainicul animat din Frumoasa și Bestia.
-
Under the Sea, un preparat cu langustine, scoici și jeleu marin, inspirat de Mica Sirenă.
-
Prince Ali’s Tagine, cu carne de pasăre, fructe uscate și mirodenii, aducând atmosfera din Aladdin.
-
Tony and Joe’s Spaghetti, reinterpretare elegantă cu spaghete, vițel confiat și emulsie de brânză Comté, în cinstea scenei romantice din Doamna și Vagabondul.
-
Lost Ark Shortbread, desert pentru fanii Indiana Jones, cu vanilie, caramel, lămâie confiată și crumble de migdale.
-
La Pomme Ensorcelée, o creație modernă inspirată de mărul otrăvit din Albă ca Zăpada, cu biscuit de migdale, mousse de busuioc și măr, glazură de ciocolată neagră.
-
Un desert pentru fanii Frumoasei din Pădurea Adormită, cu afine, vanilie și fructe de Timut, un ingredient exotic din Nepal, apropiat de piperul Sichuan.
Experiența este disponibilă în trei variante de meniu:
-
Discovery Menu (3 feluri) – 140 €
-
Tasting Menu (5 feluri) – 200 €
-
Meniu pentru copii – 70 €
Pentru cei mici, bucuria continuă cu preparate precum:
-
The Lantern Festival, o reinterpretare rafinată a clasicului fish and chips din Tangled.
-
Alice’s Biscuits, biscuiți cu căpșuni și ciocolată decorați ca în Alice în Țara Minunilor, în formă de cărți de joc.
Decorul restaurantului este la fel de spectaculos ca meniul, inspirat din pădurile fermecate ale poveștilor Albă ca Zăpada și Frumoasa și Bestia. La Forêt Secrète este deschis doar seara, de miercuri până duminică, oferind o experiență culinară exclusivistă, unde magia Disney întâlnește rafinamentul haute cuisine.