Temperaturile ridicate înregistrate în această săptămână în cea mai mare parte a Spaniei, în special în sud, au determinat unele restaurante să decidă să nu mai pună mese pe terase pentru binele chelnerilor și al clienților, relatează 20minutos.
Cu toate acestea, anumiți clienții solicită să fie serviți în aer liber. Această situație s-a întâmplat într-un restaurant din Murcia, unde niște clienți au solicitat să mănânce pe terasă. Când li s-a comunicat că terasa este închisă la orele prânzului, au replicat că nu le pasă de căldura pe care ar trebui să o suporte.
Restaurantul a împărtășit situația pe rețelele sociale, adăugând răspunsul pe care l-au oferit clienților, care a fost foarte comentat de internauți: “Nu se poate, pentru că nu este vorba doar de voi. Nu vrem să punem un chelner să lucreze afară la peste 40 de grade “.
Căldura este un factor de risc inclus în normativele de muncă în Spania și, conform Ministerului Sănătății, fiecare companie poate preveni acest risc prin ajustarea programului și a volumului de muncă așa cum consideră mai bine. Această obligație se poate realiza și prin programarea sarcinilor mai solicitante în orele cu mai puțină căldură sau evitând ca posturile permanente să fie în soare, printre alte măsuri de combatere a riscurilor în activitatea profesională.