Dieta zilnică simplă și neprocesată a unui cercetător care studiază longevitatea / Deși este în principal vegetarian, profesorul consumă ocazional pește

cercetator, longevitate, zone albastre, joan Sabate Sursa foto: Loma Linda University

Joan Sabaté, expert în nutriție și director al Universității Loma Linda, care locuiește în Loma Linda, singura „Zonă Albastră” din America, a cercetat îndelung impactul diferitelor alimente asupra sănătății, în special al plantelor neprocesate, transmite Business Insider.

În anii 1990, el a descoperit că nucile, în ciuda conținutului lor de grăsimi saturate, sunt benefice pentru sănătatea inimii, modificând orientările Asociației Americane a Inimii. El a contribuit la orientările dietetice 2020-2025 pentru americani și subliniază beneficiile nutriționale generale ale alimentelor precum cerealele integrale, fasolea și legumele.

Sabaté a descoperit că nucile, fasolea, avocado și fructele de pădure ajută la reducerea riscului de boli cronice precum diabetul și problemele cardiace. În prezent, studiază modul în care alimentele vegetale ar putea îmbunătăți sistemul imunitar pentru a combate infecții precum răceala comună și COVID-19.

Dieta sa zilnică este simplă și evită alimentele ultraprocesate. Pentru micul dejun, își face un smoothie din nuci și fructe coapte, adăugând uneori iaurt sau cacao nibs.

Prânzul, masa sa principală, include de obicei fasole, legume și pâine cu ulei de măsline, reflectând rădăcinile sale mediteraneene.

Cina este de obicei ușoară sau sărită, constând într-o salată, dacă este luată. Deși este în principal vegetarian și consumă puține lactate, profesorul consumă ocazional pește pentru beneficiile sale în ceea ce privește omega-3 și vitamina B12.

Citește și Un chef din insula grecească Icaria, unde oamenii ajung frecvent să trăiască 100 de ani, împărtășește 2 rețete pentru longevitate

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: Loma Linda University

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *