Depozit de legume-fructe din Dâmbovița, închis de autorități / Vindea mere din Polonia ca fiind mere de Voinești și varză din Macedonia ca fiind de Slobozia Moară

depozit, inchis, dambovita, mere

Un depozit de legume-fructe a fost închis în Dâmbovița, activitatea unei brutării a fost suspendată şi au fost aplicate 25 de sancţiuni în urma controalelor DSVSA Dâmboviţa în judeţ, în luna martie, se arată într-un comunicat remis Agerpres.

În total, au fost date amenzi de peste 200.000 de lei.

„Ca urmare a deficienţelor şi neregulilor constatate, şi totodată a încălcării prevederilor legislaţiei în domeniul siguranţei alimentelor, au fost dispuse măsuri şi recomandări pentru remedierea acestora şi s-au aplicat un număr de 25 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 206.400 de lei. Totodată, s-a emis o ordonanţa de interzicere a activităţii pentru un depozit de legume şi fructe, o ordonanţă de suspendare pentru o unitate de fabricare pâine, produse proaspete de patiserie, plăcinte, specialităţi de panificaţie, checuri etc. şi a fost distrusă o cantitate de 106 litri ulei de floarea-soarelui, ca urmare a faptului că operatorul economic nu a putut prezenta documente de provenienţă în vederea demonstrării trasabilităţii”, precizează DSVSA Dâmboviţa.

Totodată, în urma controalelor s-a constatat că produsele de import erau prezentate la vânzare ca fiind româneşti, produse chiar în localităţi din Dâmboviţa, renumite pentru legumicultură.

„Lipsa etichetelor de pe ambalaje sau etichetarea incompletă a acestora, precum şi lipsa originii şi calităţii de pe documentele emise de distribuitori/furnizori pot conduce la situaţia în care unele produse provenite din comerţ intracomunitar sau import sunt prezentate drept produse în România (exemple: mere origine Polonia ca fiind de Voineşti, varză origine Macedonia ca fiind de Slobozia Moară, cartofi origine Spania ca fiind de Lunguleţu, etc.). Astfel, atragem atenţia operatorilor economici să respecte întocmai prevederile Ordinului ANSVSA nr. 120/2022, precum şi prevederile legislaţiei europene privind trasabilitatea şi etichetarea”, potrivit DSVSA Dâmboviţa.

Sursa foto: Pexels/Susanne Jutzeler, suju-foto

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *