Danone a obținut aprobarea autorităților pentru vânzarea activelor din Rusia / Pierderile totale se ridică la 1,2 miliarde de euro

danone, rusia, vanzare, putin Sursa foto: Wikimedia Commons / Danone Rusia

Grupul francez Danone a anunțat vineri că a obținut aprobările autorităților de reglementare pentru vânzarea afacerii din Rusia, Essential Dairy and Plant, către Vamin R LLC, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.

Pierderea totală recunoscută de Danone în evidența sa contabilă se ridică la 1,2 miliarde de euro, a informat compania.

Finalizarea tranzacției este așteptată în următoarele săptămâni, a precizat Danone.

În februarie, Financial Times anunța că Danone intenționează să își vândă operațiunile din Rusia unui om de afaceri care are legături cu conducătorul cecen Ramzan Kadîrov, la șapte luni după ce Vladimir Putin a ordonat preluarea controlului asupra operațiunilor rusești ale Danone.

Potrivit unor documente consultate de Financial Times și mai multor surse din apropierea acestui dosar, producătorul rus de lactate Vamin Tatarstan, o companie deținută de omul de afaceri Mintimer Mingazov, a acceptat să plătească 17,7 miliarde ruble (191,88 milioane de dolari) pentru a prelua controlul asupra operațiunilor Danone din Rusia. Danone va primi suma de 10 miliarde de ruble (108,40 milioane de dolari) pentru acțiunile sale, în timp ce restul de 7,7 miliarde de ruble vor merge spre serviciul datoriilor companiei rusești.

Subsidiara din Rusia a Danone regrupează 7.500 de angajați și 13 fabrici.

Sursa foto: Wikimedia Commons / Danone Rusia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *