Cum găsești o mireasă? Problema care îi afectează pe fermierii tineri din India

infia, fermieri, mirese, agricultura Sursa foto: Pexels/T K DHAMU

Tinerii fermieri din India au dificultăți în a-și găsi mirese din cauza efectelor combinate ale schimbărilor climatice, ale veniturilor scăzute și ale datoriilor mari, transmite Al Jazeera.

Mulți fermieri din regiunea Vidarbha se confruntă cu instabilitate economică, ceea ce îi face mai puțin atractivi pentru tinerele nemăritate, într-o societate în care se așteaptă ca bărbații să fie principalii susținători ai familiei.

Agricultura, care reprezintă cel mai important sector economic din India, este din ce în ce mai puțin profitabilă din cauza condițiilor meteorologice extreme și a prețurilor scăzute de pe piață.

De exemplu, Bhushan Unde, în vârstă de 31 de ani, jonglează între agricultură și un loc de muncă prost plătit la un spital guvernamental. El și-a construit o casă nouă pentru a atrage potențiale mirese, dar a epuizat economiile familiei sale. Chiar și așa, tânărul a rămas necăsătorit. În mod similar, Pravin Pawar, care a urmat studii superioare, nu a putut găsi decât locuri de muncă prost plătite, așa că s-a întors la agricultură.

Reticența femeilor de a se căsători cu fermieri este determinată de dorința de a avea un viitor sigur, deoarece agricultura este văzută ca fiind precară și neprofitabilă. Familiile preferă pretendenți cu locuri de muncă la stat sau, dacă sunt fermieri, unii cu terenuri agricole substanțiale. Prin urmare, mulți fermieri fie mint în legătură cu vârsta lor, fie evită complet căsătoria, sperând că soarta lor se va schimba odată cu obținerea unor randamente agricole mai bune sau cu apariția unor noi oportunități de angajare.

Activista Aarti Bais remarcă faptul că nivelurile educaționale în creștere în rândul femeilor și aspirațiile acestora pentru o viață mai bună contribuie, de asemenea, la această tendință.

Citește și: Mii de femei din zona rurală din India devin piloți de drone agricole

Sursa foto: Pexels/T K DHAMU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *