Compania care a deschis primul hypermarket din ţară specializat în flori, plante, articole de grădinărit şi produse pentru protecţia plantelor a debutat pe piaţa AeRO a BVB

hypermarket, plante, bvb, glissando garden center Sursa foto: Facebook/Glissando Garden Center Oficial

Glissando Garden Center, companie din sectorul Home&Garden din România şi cea mai mare din vestul ţării specializată în comerţul cu flori, plante şi articole de grădina, a debutat luni pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, fiind a treia companie care se listează la bursă de la începutul anului şi a două pe piaţă AeRO, transmite Agerpres.

„Fiecare companie care vine la bursă, fie prin intermediul unui IPO, plasament privat sau printr-o listare tehnică, reprezintă un plus pentru piaţă şi pentru investitori. Îi urăm bun venit echipei Glissando Garden Center pe piaţă AeRO, locul potrivit pentru companiile în etapă de creştere, şi îi încurajăm să folosească toate mecanismele de finanţare pe care piaţă de capital le oferă, pentru a-şi valorifica la maximum prezenţa la bursă şi pentru a dezvoltă afacerea”, a declarat preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, Radu Hanga.

La rândul său, Ioan Biianu, director general şi fondator al Glissando Garden Center, a precizat că listarea la bursă reprezintă o etapă importantă în evoluţia şi dezvoltarea companiei.

„Suntem mândri şi bucuroşi să facem pasul spre piaţă de capital din România şi să ne alăturăm companiilor listate la Bursă de Valori Bucureşti. Acest demers reprezintă o etapă importantă în evoluţia şi dezvoltarea companiei noastre şi suntem încrezători că ambiţiile şi planurile noastre vor putea fi susţinute şi prin piaţă de capital. Din poziţia de lider al dezvoltării unui concept modern de home & gardening în România, vom continuă să ne adresăm nevoilor în creştere ale clienţilor noştri pentru produse şi soluţii care să le înfrumuseţeze ambientul. Strategia noastră este să dezvoltăm calitatea produselor şi serviciilor, să creştem expunerea noastră naţională, astfel încât să oferim o valoare cât mai mare acţionarilor noştri”, a precizat Biianu.

Potrivit unui comunicat publicat pe site-ul BVB, debutul la bursă al Glissando Garden Center are loc în urmă unei listări tehnice, realizată cu sprijinul Goldring.

„Listarea tehnică a Glissando Garden Center – o companie cu un model de business validat – aduce un plus la BVB în primul rând prin faptul că poate apropia de zona investiţiilor bursiere un bazin important de investitori potenţiali în persoană clienţilor săi şi a celorlalţi stakeholderi, de la angajaţi cheie la parteneri. De asemenea, salutăm reprezentarea unui nou domeniu la bursă, home&garden, un sector în topul preferinţelor consumatorilor odată cu fenomenul pe care pandemia l-a accentuat şi l-a transformat în tendinţa.(…)”, a declarat Virgil Zahan, director general Goldring.

Glissando Garden Center şi-a început activitatea în 2011, având în spate un istoric al brandului Glissando care datează din 1991. În 2015, după o investiţie de 6 milioane de euro, compania a deschis în Timişoara primul hypermarket din ţară specializat în comerţul cu flori, plante, articole de grădinărit şi produse pentru protecţia plantelor, desfăşurat pe o suprafaţă de 6.000 mp.

În prezent, compania are două magazine sub conceptul Garden Center, al doilea fiind în Lovrin, judeţul Timiş, cu o suprafaţă de 800 mp. Compania a înregistrat în 2023 vânzări de 22,3 milioane lei şi un profit de 923.490 lei, conform Memorandumului de listare. Compania este deţinută de Ioan Biianu în calitate de acţionar majoritar, cu 80,11% din acţiuni, restul de 19,89% de acţiuni fiind deţinute de persoane fizice.

AeRO este o piață de acțiuni administrată de Bursa de Valori București, dedicată finanțării, creșterii și promovării întreprinderilor mici și mijlocii și startup-urilor, care nu îndeplinesc criteriile de admitere pe piața principală, dar și oricărei societăți care consideră că această piață este potrivită pentru ea.

Sursa foto: Facebook/Glissando Garden Center Oficial

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *