Cel mai scump hamburger din lume costă 5.000 de dolari și este preparat în Las Vegas de un bucătar francez

Cel mai scump hamburger din lume costă 5.000 de dolari și este preparat în Las Vegas de un bucătar francez Cel mai scump hamburger din lume costă 5.000 de dolari și este preparat în Las Vegas de un bucătar francez

Ce-l face, totuși, să coste atât de mult? În primul rând, pentru preparare este folosită carne de wagyu, una dintre cele mai scumpe de pe piață. Rasa de vaci wagyu trăiește în Japonia și a fost creată pentru a avea mai multă rezistență la intemperii, cu straturi de grăsime intramusculară, fapt care face carnea mult mai fragedă decât la alte rase. Deoarece guvernul japonez a impus o reglementare puternică asupra acestui tip de carne, valoarea acesteia a crescut considerabil, costând mai mult de 400 de euro/kg. Pe lângă carnea de wagyu, hamburgerul mai conține foie gras și bucăți de trufe negre. Prețul de 5000 de dolari acoperă și valoarea unei sticle de vin Chateau Petrus de Bordeaux din 1995, unul dintre cele mai scumpe și rafinate vinuri din lume, notează publicația spaniolă ABC.

Restaurantul unde este preparat hamburgerul The Fleu Burger se numește Fleur și se află în incinta cazinoului Mandalay Bay din Las Vegas. Restaurantul este condus de prestigiosul bucătar francez Hubert Keller și în oferta sa se află, mai presus de toate, mâncăruri tipic franțuzești, precum coq au vin, supă de ceapă. Dar, între meniurile sale i-a făcut loc și acestui produs reprezentativ pentru bucătăria americană, hamburgerul.

Hubert Keller

De remarcat că restaurantul lui Keller are și prețuri destul de accesibile, deoarece o cină normală poate costa în medie 75 de dolari, dar are alte feluri de mâncare nu sunt potrivite pentru toate bugetele.

sursa foto ABC

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *