Ce mănâncă fotbaliștii înainte de un meci important. Meniul englezilor și al spaniolilor. Și o aniversare surpriză

fotbal, nutritie, euro 2024, foodlife Sursa foto: rfef.es

Mâine este marea finală a Euro 2024. Spania și Anglia se vor înfrunta pe teren pentru cel mai râvnit trofeu fotbalistic al anului. În culise, însă, pregătirile sunt la fel de importante ca și cele de pe gazon.

V-ați întrebat vreodată ce mănâncă fotbaliștii înainte de un meci important?

Varianta englezească

Un jucător profesionist a dezvăluit masa perfectă pentru a-ți obține energia necesară înainte de un meci. Include o cantitate impresionantă de proteine, desigur. Antony Papadopoulos, un mijlocaș de la Crawley Town, a postat pe TikTok rețeta sa plină de nutrienți. Iată un mic dejun rapid și ușor pentru fotbaliști pentru a-și alimenta energia,” a spus el, postând pe contul său @antonypaps_.

„Trei ouă pentru a atinge aportul de proteine și alți nutrienți esențiali, niște pâine și iaurt grecesc, o mână de afine cu semințe de chia și semințe de in. Și gata – atât de simplu!”

De ce această rețetă îți ridică nivelul de energie și sănătate? Cercetările arată că ouăle sunt bogate în proteine și în mai multe vitamine esențiale, inclusiv D și B12. De asemenea, ouăle sunt sățioase. În ciuda dimensiunii lor mici, semințele de in și de chia sunt de asemenea pline de diverse minerale importante, în timp ce afinele sunt adesea numite „superalimente” datorită volumului lor ridicat de antioxidanți și proprietăților de scădere a colesterolului. Împreună nici nu dau senzația de stomac plin, sunt alimente ușor de digerat.

Ce spun specialiștii spaniolilor

Șeful bucătar al selecționatei iberice este Rodrigo Vargas. Pregătește zilnic mese pentru aproape 90 de persoane. Ceea ce mănâncă jucătorii este hotărât de nutriționistă. “Meniurile au evoluat. Bufetul este destul de variat, dar meniurile sunt stabilite de nutriționistă”, a comentat bucătarul pentru cope.es. El are totul clar stabilit dinainte: “Mi s-a interzis să folosesc zahăr și nici nu putem utiliza prea multă făină. Sunt mulți carbohidrați, mulți cartofi dulci, peste 60 de ouă la fiecare masă”, a spus el.

Bucătarul afirmă că a avut norocul să fie într-o țară unde găsești aproape de toate “și de calitate. Găsim carne sau pește proaspăt”, orice este nevoie. Doar un produs a trebuit să-l aducă ‘în valiză’, deoarece nu se găsește ușor în Germania: “Jamonul”.

Tortul lui Nico

Nico Williams și-a scos puțin colegii din program, cu două zile înainte de marea finală. Pentru a sărbători cei 22 de ani împliniți vineri, Nico a primit un imens tort, și-a pus o dorință și a suflat în lumânări: ”Doamne ajută să facem istorie!”

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Sursa foto: rfef.es

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *