Ce alimente ar trebui să eviți și care sunt cele care te vor ajuta în reducerea inflamației din organism/Inflamația cronică a fost asociată cu o mulțime de boli cronice/Explicațiile unui nutriționist

Ce alimente te ajută să reduci inflamația Foto: Dreamstime

Ángela Quintas, expertă în nutriție și microbiotă, dă câteva sfaturi pe rețelele de socializare cu privire la ce alimente pot reduce inflamația din corp. Ea spune că una dintre cele mai frecvente – sau poate cele mai menționate în ultima vreme – probleme sunt cele legate de inflamație, notează ABC.

Expertă în chimie organică și clinică și, de asemenea, expertă în nutriție și microbiotă, Ángela Quintas a împărtășit prin Instagram care ar putea fi unele alimente care reduc inflamația și disconfortul. În acest sens, pot exista persoane care suferă de inflamații cronice „care provoacă simptome ușoare precum durere, oboseală sau disconfort”. Există, de asemenea, inflamație tăcută, care este „deosebit de periculoasă”, deoarece este detectată doar prin analize de sânge.

Printre pericolele asociate cu acest tip de inflamație se numără, de exemplu, „bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2, obezitatea sau bolile autoimune”.

Din aceste motive și, mai ales pentru cei care suferă de aceste tipuri de probleme, alimentația este esențială. Quintas subliniază că „pentru a menține inflamația sub control este esențial să evităm anumite alimente care pot crește răspunsul inflamator al organismului nostru”.

Ce alimente sunt de evitat împotriva inflamației

  • Zaharuri și carbohidrați rafinați, cum ar fi băuturi dulci, pâine albă, paste rafinate…
  • Grăsimile trans și uleiurile hidrogenate, cum ar fi margarina sau alimentele prăjite
  • Grăsimi saturate, cum ar fi carnea procesată sau untul
  • Alimente ultraprocesate
  • Alimente bogate în sodiu, cum ar fi gustările sărate
  • Băuturi alcoolice în exces
  • Alimente procesate cu conservanți și coloranți artificiali

Chimistul arată că aceasta este o recomandare pentru „viața de zi cu zi”. În plus, există alimente bogate în Omega-3 care servesc la reducerea inflamației. „EPA și DHA ajută la reducerea inflamației cronice prin inhibarea producției de molecule proinflamatorii derivate din acidul arahidonic (un acid gras omega-6)”, subliniază el, punând un accent deosebit pe prevenirea bolilor inflamatorii cronice.

În plus, ajută la sănătatea creierului și a sistemului cardiovascular. Aceste alimente bogate în Omega-3 pot fi găsite în peștii grași precum somonul sau macroul. De asemenea, în surse vegetale precum inul sau chia.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *