Carnea rară de porc negru din Coreea de Sud/Calitatea și modul cum este grăsimea marmorată o fac unică în lume

Carnea de porc negru are grăsimea marmorată Foto: captură video

Insula Jeju este renumită în întreaga lume pentru carnea de porc negru care se produce acolo. Carnea este cunoscută pentru modul excepțional în care grăsimea este marmorată, potrivit Eater.

Termenul de „marmorare” definește acele fire fine albe de grăsime din carne care se topesc în timpul preparării și care o frăgezesc, conferindu-i o savoare unică. Marmorarea este o trăsătură genetică.

Carnea de porc provine de la porcul Nanchukmatdon, o specie de porc modificată genetic, creată din porcii indigeni din Jeju. „Calitatea cărnii, marmorarea și alte lucruri sunt mai bune decât cele ale porcilor obișnuiți”, spune Young Joon Byun, CEO al companiei Jeju Dream Pork din Coreea de Sud.

La Jeju Dream Pork, fiecare porc este meticulos prelucrat, etichetat și măcelărit. Măcelarii, dintre care unii lucrează în cadrul companiei de peste două decenii, sunt experți în meseria lor – acordând prioritate siguranței și calității. Dintr-un singur porc ei pot obține 16 bucăți de carne, fiecare cu gustul său distinct. „Am dezvoltat și rafinat aceste noi bucăți de carne, pentru a o face interesantă și aromată, mai degrabă decât să prăjim doar burtă de porc”, spune Byun.

Selectată pentru diferite întrebuințări

După ce carnea este separată în aceste 16 bucăți, bucățile sunt apoi selectate, tăiate și curățate. Unele bucăți se aruncă, cum ar fi grăsimea, sau sunt păstrate pentru produse cosmetice precum săpunul; oasele sunt rezervate pentru supe. Odată tăiate, bucățile sunt ambalate, sigilate în vid și pregătite pentru a fi distribuite către restaurante.

Hoon Song, bucătarul proprietar al restautantului Crown Pig de pe insula Jeju, frige carnea de porc la foc de lemn de măr și stejar. Bucătarii de la Crown Pig preferă să facă grătarul, pentru a se asigura că clienții primesc cea mai bună bucată. „Odată ce veți încerca această carne suculentă și grăsimea savuroasă, veți înțelege calitatea acestui tip de carne de porc”, spune Song.

Compania Jeju Dream Pork din Hallim-Eup, pe insula Jeju din Coreea de Sud, procesează și distribuie anual patru milioane de kilograme de carne de porc negru Jeju de calitate superioară.

 

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

Foto: captură video

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *