Brutarii, amendați de inspectorii sanitar-veterinari

Brutarii, amendați de inspectorii sanitar-veterinari

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ( A.N.S.V.S.A. ), prin direcțiile județene, a dat amenzi în valoare totală de 563.400 de lei, în urma controalelor efectuate în luna februarie în toată țara, în unităţile din industria agroalimentară care fabrică produse de morărit, pâine şi produse de patiserie, alte produse alimentare, băuturi răcoritoare şi alcoolice şi depozitează alimente, seminţe, legume și fructe.

Cea mai mare valoare totală a amenzilor a fost în județul Sibiu, 101.200 lei, urmat de Gorj, cu 70.000 de lei și de Bistrița-Năsăud, cu 67.000 de lei. Cea mai mică valoare totală a amenzilor a fost în Satu-Mare, numai 600 de lei. În București, au fost date amenzi în valoare totală de 3000 de lei.

Potrivit informațiilor publicate pe siteul www.ansvsa.ro, amenzile au fost aplicate pentru: neîntreţinerea în condiţii igienice a spaţiilor de producţie, a utilajelor și ustensilelor; condiţii necorespunzătoare de depozitare a produselor alimentare, etichetare necorespunzătoare; personal lucrător fără echipament de protecţie corespunzător; comercializarea produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar; neanunţarea începerii activităţii în spaţii supuse controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor; lipsă carnete de sănătate personal lucrător; nerespectarea temperaturilor de depozitare, materii prime la un loc cu semifabricate şi produse finite.

A.N.S.V.S.A. asigură că ”în cadrul controalelor în unităţile din industria agroalimentară s-au prelevat probe conform procedurilor şi Programului de supraveghere şi control, urmărindu-se prezenţa şi încadrarea în valorile maxime admise a pesticidelor, contaminanţilor, aditivilor şi substanţelor interzise. De asemenea, s-au efectuat teste de sanitaţie necesare analizei gradului de igienă, probele fiind transmise spre analiză laboratoarelor arondate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *