Bagel de casă sau sandwich american, iese perfect când preparăm chiar noi pâinea/ Umplutura o pune fiecare după gust

bagel de casa, sandwich american, retete, retetele Juanitei Foto: Pexels

Bagel-urile sunt acele chifle cu o gaură în mijloc pe care le vedeam doar în filmele americane, dar astăzi le găsim și în Europa, în multe supermarketuri.

Nu sunt greu de făcut nici acasă, iar rezultatul este excepțional. Cel mai bun lucru la bagel este faptul că, în timpul preparării, se opărește câteva secunde înainte de a fi pus în cuptor (ca și covrigul românesc), ceea ce îi dă o textură mai densă în interior și un exterior ușor crocant.

Newyorkezii adoră să mănânce bagel-uri la micul dejun, iar în oraș există localuri unde le găsești aproape la fiecare colț. Cum spuneam în ultimii ani sunt destul de răspândite și în Europa.

Ingrediente

Pentru 8 bucăți:

Făină – 450 g

Apă călduță – 125 ml

Lapte călduț – 125 ml

Drojdie proaspătă – 15 g

Sare – 8 g

Zahăr – 5 g

Albuș de ou – 1

Unt topit – 30 g

Semințe de susan (opțional)

Ulei

Gălbenuș de ou – 1

Lapte – 5 ml

Preparare bagel-uri de casă

Sfărâmăm drojdia proaspătă și o amestecăm cu făina, sarea, zahărul, untul topit, un albuș de ou, laptele și apa. Frământăm câteva minute până obținem un aluat neted și elastic.

Ungem cu puțin ulei un vas mare, punem aluatul în el, acoperim cu un prosop curat și lăsăm la dospit aproximativ o oră, până își dublează volumul.

Scoatem aerul din aluat apăsând cu pumnul de câteva ori. Frământăm ușor și împărțim aluatul în opt bucăți egale. Formăm bile și le modelăm sub formă de bagel, cu o gaură în mijloc (cu cât mai mare, cu atât mai bine, deoarece se va micșora la cuptor).

Lăsăm la dospit din nou timp de 10 minute. Între timp, umplem o cratiță mare cu apă și o punem la fiert. Când apa fierbe, opărim fiecare bagel în apa clocotită timp de 10 secunde – cât să-l introducem, să-l întoarcem și să-l scoatem.

Așezăm bagel-urile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le ungem cu un amestec de gălbenuș de ou bătut și puțin lapte. Presărăm semințe de susan (opțional) și coacem în cuptorul preîncălzit la 210°C, cu căldură sus și jos, timp de 20–25 de minute, până devin ușor aurii. Scoatem și lăsăm să se răcească înainte de a le consuma.

Cu ce se umplu bagel-urile

Bagel-urile pot fi consumate ca atare sau umplute după preferințe. Una dintre combinațiile cele mai populare este cu cremă de brânză și somon afumat, dar există multe alte posibilități: cremă de brânză de capră cu ardei copți, salată de roșii cu rucola și avocado și orice altceva vă place.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *