Avansul la subvențiile agricole ar putea fi plătit începând din 16 septembrie, cu o lună mai dinvreme decât prevedea calendarul APIA până acum

Tractorul nu intră în bazele de date! Tractorul nu intră în bazele de date!

“Am notificat Comisia Europeană, pentru a acorda avansul la subvenții cu o lună mai devreme, respectiv din 16 septembrie 2020” a declarat ministrul Agriculturii, Adrian Oros, într-un interviu acordat jurnalistei Petronela Cotea Mihai, realizatoarea emisiunii ”Matinal agrar, glasul pământului”, difuzată de Radio Iași. Informația a fost postată pe pagina de facebook a realizatoarei, iar interviul a fost acordat în 28 august, când ministrul s-a aflat în vizită în județul Iași.

Reamintim că în contextul pandemiei covid -19, Comisia Europeană a decis încă din primăvară că statele membre pot plăti subvențiile agricole mai dinvreme de 16 octombrie, imediat după finalizarea controalelor interne, astfel încât fermierii să beneficieze mai repede de lichidități.

Oros a mai anunțat că plata despăgubirilor pentru secetă ar putea începe din 10 septembrie 2020. Guvernul a adoptat recent o OUG în baza cărei vor fi acordate plățile compensatorii.

Tractorul nu intră în bazele de date!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *