AGROMALIM 2019, fără porci, vaci și oi; expozițiile au fost interzise de autorități din cauza pestei porcine africane

AGROALIM 2019, fără porci, vaci și oi; expozițiile au fost interzise de autorități din cauza pestei porcine africane AGROALIM 2019, fără porci, vaci și oi; expozițiile au fost interzise de autorități din cauza pestei porcine africane

Cea de-a XXX-a ediţie a celui mai mare târg de agricultură din vestul ţării, Agromalim, se va desfăşura, începând de joi, timp de patru zile, la Expo Arad, unde şi-au anunţat prezenţa peste 250 de expozanţi din România şi alte şase ţări, organizatorii aşteptând aproximativ 20.000 de vizitatori, informează Agerpres.

Agromalim este organizat, începând cu 1990, de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) a judeţului Arad, ediţia din acest an fiind una aniversară.

Preşedintele CCIA Arad, Gheorghe Seculici, a declarat marţi, pentru AGERPRES, că peste 250 de expozanţi şi-au anunţat prezenţa, majoritatea din România, în timp ce 35 de companii din domeniu vin din Ungaria, Polonia, Italia, Austria, Germania şi Serbia.

“Avem o suprafaţă foarte generoasă pentru expozanţi, de 35.000 de metri pătraţi, din care 4.500 în interior. Ne aşteptăm ca la ediţia din acest an să avem aproximativ 20.000 de vizitatori”, a spus Seculici.

Crescători de animale şi asociaţii de profil vor fi prezenţi la tradiţionala expoziţie de animale de rasă sau de hobby. Totuşi, pentru că în apropiere de Arad există confirmate focare de pestă porcină africană, autorităţile nu au permis aducerea în expoziţie a porcilor, vitelor şi ovinelor, la fel ca în anii trecuţi. Din această cauză şi numărul expozanţilor este mai mic decât la ediţia din 2018, când au fost 295.

Pe durata celor patru zile, vizitatorii vor putea asista la demonstraţii cu utilaje agricole sau ale fermierilor, demonstraţii cu robotul Banat premiat la “Field Robot Event” 2019 Germania sau vor putea vedea concursul de îndemânare în conducerea unui tractor. Totodată, vor exista standuri cu preparate tradiţionale, vor avea loc conferinţe tematice, întâlniri de afaceri, dezbateri, dar şi concursuri cu premii atât pentru expozanţi, cât şi pentru vizitatori.

“Agromalim, iniţial Agroma, a fost primul eveniment de acest gen organizat după 1990 de instituţia noastră şi unul dintre primele din ţară. Suntem foarte bucuroşi să celebrăm 30 de ani de când târgul dedicat sectorului agricol şi-a deschis porţile”, a mai afirmat Gheorghe Seculici.

Agromalim este cel mai important târg de agricultură din vestul României.

credit foto: banatulazi.ro

AGROALIM 2019, fără porci, vaci și oi; expozițiile au fost interzise de autorități din cauza pestei porcine africane

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *