Ne plac tuturor ardeii copți și în salată și în mâncare, dar de multe ori ni se pare un mare efort să-i preparăm, dar mai ales să-i curățăm și să strângem mizeria din bucătărie. Iată un truc cu care ardeii se vor lăsa curățați rapid, în câteva minute și nu e nevoie să murdărim toată chiuveta.
Coacem ardeii pe o tablă sau pe un grătar pe foc, întorcându-i pe toate fețele până pielea s-a înnegrit complet. Apoi îi punem într-un castron sau cutie, turnăm sare din abundență peste ei și îi învârtim până când sarea ia contact cu toate laturile, apoi acoperim și îi lăsă cam 20 de minute să se răcească.
Vom vedea că – aproape ca prin minunune – cojile negre se desprind foarte ușor și rapid și nu lasă urme mici, pe care să stăm să le „pigulim” ulterior.
Rămâne doar să scoatem și cotorul și cu dosul unui cuțit să răzuim interiorul ardeiului pentru a îndepărta toți sâmburii. Și să pregătim o salată.