Diminețile devin mai simple cu acest burrito consistente pentru micul dejun, preparate cu ouă, spanac, ardei iute serrano și brânză. Se poate păstra luni întregi în congelator și se reîncălzește în câteva minute la cuptorul cu microunde. Păstrează câteva bucăți de burrito cu ouă la îndemână pentru un mic dejun rapid și sănătos, recomandă eatingwell.com.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Ingrediente (6 porții)
- 12 ouă mari
- 1,5 g sare (aprox. ¼ linguriță)
- 1,5 g piper măcinat (aprox. ¼ linguriță)
- 10 ml ulei de măsline extravirgin (2 lingurițe)
- 1 lingură ardei serrano, curățat de semințe și tocat fin
- 2,5 g boia (½ linguriță)
- 60 g frunze de spanac baby (aprox. 2 căni)
- 6 tortilla din grâu integral, de 20 cm diametru
- 55 g brânză pepper Jack rasă (aprox. ½ cană)
Mod de preparare
- Bate ouăle cu sarea și piperul într-un bol mare.
- Încinge uleiul într-o tigaie mare antiaderentă, la foc mediu. Adaugă ardeiul serrano și boiaua; gătește 1-2 minute, amestecând des, până când devin aromate.
- Adaugă spanacul și gătește 1-2 minute, până se înmoaie. Toarnă ouăle și gătește aproximativ 5 minute, amestecând din când în când, până când ouăle sunt aproape gătite.
- Pentru asamblare: pune fiecare tortilla pe o foaie de folie alimentară. Adaugă ½ cană (aprox. 85 g) din amestecul de ouă pe jumătatea inferioară a foii. Presară uniform brânza (aprox. 1 lingură și 1 linguriță per burrito). Rulează strâns, introducând capetele spre interior. Împachetează în folie și congelează până la 3 luni.
- Pentru reîncălzire: scoate burrito-ul din folie și pune-l pe o farfurie termorezistentă. Acoperă cu un șervețel și încălzește la microunde, la putere medie (50%), timp de 1-2 minute. Apoi încălzește la putere maximă încă 2 minute, până se pătrunde complet. (Alternativ, poți coace burrito-urile la 190°C, timp de aproximativ 25 de minute.)