Gusturile nu se discută, în general, cu atât mai puțin cele culinare, iar percepția asupra lor diferă. Puțină lume, dacă nu cumva chiar nimeni, nu s-ar fi gândit să facă unele combinații alimentare, dar unii chefi din America s-au încumetat și susțin, potrivit rd.com, că au obținut preparate delicioase.
Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:
- articolul continuă mai jos -
Struguri roșii și măsline umplute cu pimento
Chef-ul și proprietarul restaurantului Angeline, din New Orleans, Alex Harrell, adoră să combine aromele dulci și sărate ale strugurilor roșii și măslinelor umplute cu pimento (o varietate de ardei iute cu gust dulce-picant). Le mănâncă pe rând, una după alta. Gustul este și mai bun dacă măslinele sunt la temperatura camerei, iar strugurii sunt reci, spune Harrell. Încearcă și tu astfel de combinații alimentare care îți pot îmbunătăți considerabil sănătatea, recomandă el.
Porumb fiert cu parmezan ras și cremă de brânză
„Îmi place să ung știuletele de porumb cu cremă de brânză Philadelphia,” spune Chef-ul executiv Justin Cucci, proprietar al grupului Edible Beats. „Îmi place pentru că este acrișor, cremos, e ca un porumb cu smântână, dar păstrează textura porumbului întreg”, descrie el combinația alimentară pe care o adoră.
Bezele și floricele de porumb
Această combinație dulce-sărată este gustarea perfectă pentru un film. Chef Shawn Burnette, de la Putnam’s Pub & Cooker, din Brooklyn, este, încă din copilărie, fan al acestei combinații.
Ciocolată și ton
Ton crud acoperit cu ciocolată este combinația preferată a celebrului chef Frankie Terzoli. El acoperă tonul proaspăt cu pudră de ciocolată neagră, sos de chili, oțet și sare afumată,pentru a echilibra aromele dulci și afumate.
Fructe și cactus
Tropical Smoothie Café a introdus noul smoothie Citrus Cactus. Nu-ți face griji, nu vei găsi spini de cactus în băutură. Este un amestec de cactus proaspăt, portocală, măr, mango, ananas și suc de lime proaspăt stors. Cactusul proaspăt este un ingredient foarte rar, folosit în doar 2% din restaurante.
Bacon caramelizat și murături
Chef David Burke, bucătar executiv la Tavern62 by David Burke, servește această combinație faimoasă în restaurantul său. El acoperă baconul cu sirop de arțar și piper negru și îl servește cu murături și o felie de lime.
Ciocolată și avocado
Toată lumea iubește ciocolata, așa că atunci când o combini cu acest ingredient la modă, este garantat un succes. Chef-ul și bloggerul culinar Leigh Anderson combină aceste ingrediente pentru a face fursecuri delicioase.
Vinete și banană
Chef Scott Walton de la restaurantul Acorn, din Pittsburgh, adoră această combinație ciudată. „Poți să le gătești împreună pentru un fel de caponata sau să pui felii de vânătă și banană pe o baghetă prăjită, alături de o salată de verdețuri cu lime și busuioc thailandez. Banana echilibrează amăreala vinetelor,” spune Walton.
Oțet balsamic și înghețată de vanilie
Această combinație este perfectă pentru cei care iubesc gusturile dulci și sărate. Chef-ul Ken Arnone, Maestru Certificat al Colavita, adoră să pregătească acest desert inedit pentru clienții săi.
Zaț de cafea și bacon
Nate Park, Chef la JUST, adoră să acopere feliile de bacon cu zaț de cafea înainte să le prăjească. Spune că este o „versiune parfumată și sofisticată a unui clasic de mic dejun.”
Șampanie și pepene roșu
Această gustare delicioasă este ideală într-o zi fierbinte de vară. Chef Daniel England, de la OMG Hospitality Group, recomandă tăierea pepenelui în triunghiuri mari, așezarea lor într-o tavă și acoperirea cu șampanie. După 24 de ore de înmuiere, adaugă mentă tocată și savurează.
Sfeclă și ciocolată neagră
„Gustul pământiu al sfeclei scoate în evidență dulceața ciocolatei,” spune chef-ul Sean Thompson, de la Chops Lobster. Lui îi place să combine ciocolata densă, neagră, cu un sorbet de sfeclă.
Pere și brânză cu mucegai albastru (blue cheese)
Claudia Sidoti, chef la Hello Fresh, spune că cele mai bune combinații alimentare sunt în cantități mici. Una dintre favoritele ei este para combinată cu brânză blue cheese. „Dulceața perei echilibrează aroma puternică și robustă a brânzei și cumva se completează reciproc”, spune ea.
Portocale și fulgi de chili
„Combinația este dulce, acrișoară, sărată și picantă – toate aromele într-o singură mușcătură,” spune Ethan Frisch, fost chef și fondator al Burlap & Barrel.
Pui prăjit și șampanie
Aceste două alimente sunt combinația perfectă de elegant și gras. „Combinația unică de pui prăjit în lapte bătut și șampanie nu este doar o tradiție sudică. Aciditatea și efervescența șampaniei îți păstrează palatul curat în timp ce te bucuri de puiul sărat și savuros,” spune Chef Michael DeMaria, co-proprietar al food truck-ului Fried & Fizzy.
