FOTO VIDEO | Prăjiturile în formă de fructe au devenit în ultimul an cele mai la modă deserturi/ Nu sunt ceva nou, dar acum s-au diversificat, iar cofetarii se întrec în umpluturi care mai de care mai sofisticate

prajituri in forma de fructe Foto: G4Food
Ultima modă în materie de prăjituri sunt cele în formă de fructe. Fiecare are în interior creme, jeleuri și arome care amintesc de gustul fructului reprodus. Sunt o dovadă a măiestriei cofetarului, deoarece nu sunt ușor de executat și totodată pun la încercare imaginația și gustul celui care le produce. Cu cât mixul de arome și gusturi este mai reușit cu atât „fructul” este mai apreciat.

Nu sunt făcute de mine prăjiturile, mi se pare atât de complicat încât nu am găsit energie până acum să încerc nici măcar un tip de fructă-desert. Le-am cumpărat de la o cofetărie din Barcelona (eu locuiesc în Spania). Acest dulciuri nu sunt ceva nou, „piersicutele” de pe vremuri erau și ele în aceeași notă, dar în ultimul timp materialele profesionale de patiserie-cofetărie au revoluționat aceste produse.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -
prajituri piersicuta
Captură You Tube

Pentru că e nevoie de matrice în formă de fructe, coloranți profesionali și destulă îndemânare. Majoritatea producătorilor (artizanali căci altfel nu prea merge) încearcă să combine mai multe straturi, iar gustul final care rămâne pe „palat” să te ducă cu gândul la fructa respectivă.

Am văzut fructe în formă de mango, măr, piersică, pară, afină, căpșună, zmeură, lămâie, portocală, dar și boabe gigantice de cafea sau miez de fistic.

Am găsit la o cofetărie din Barceloan 4 tipuri de „fructe” și am cumpărat una de fiecare pentru a le testa și a vă arăta ce conțin.

Colaj foto: G4Food

 

 

 

Iată și conținutul prăjiturilor

Colaj foto: G4Food

Zmeura și mango mi s-au părut cele mai bune și mai aromate. Poate și pentru că fructele sunt destul de dulci și cu gust puternic. Lămâia ok, iar afina cea mai puțin reușită. Toate conțin un blat-bază de pandișpan, una sau doua creme tip mousse și unul-două tipuri de jeleuri. Dar sunt bune, nu foarte dulci, iar din cele de mango și zmeură cu siguranță voi mai cumpăra. Sau cine știe poate mă mobilizez să și pregătesc acasă vreuna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *