Șase tipuri de frunze comestibile și bogate în nutrienți/ Toată lumea ar trebui să includa aceste frunze în dietă, pentru că sunt ieftine, la îndemâna oricui și sunt pline de vitamine, minerale și antioxidanți

Tipuri de frunze sanatoase ce trebuie incluse in dieta Sursa foto: Pexels

Cu siguranță ești familiarizat cu majoritatea frunzelor comestibile, dar iată, potrivit healthshots.com, care sunt cele mai sănătoase frunze pe care ar trebui neapărat să le consumi.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Multe plante ne sunt utile în numeroase feluri. Le putem folosi fie pentru a prepara mâncăruri delicioase și sănătoase, fie ca remedii eficiente pentru diverse afecțiuni. Totuși, puțini dintre noi acordă atenție surselor cele mai abundente de frunze de plante care sunt sănătoase. Există multe plante care produc frunze comestibile, cu arome și nutrienți deosebiți. Însă, sincer vorbind, majoritatea copacilor cu frunze comestibile au reputații dubioase.

Ce tipuri de frunze putem consuma?

Ei bine, unele dintre cele mai comune frunze comestibile sunt numite generic „verdețuri”. Pe lângă cele deja binecunoscute, precum kale (varză creață) și spanacul, există numeroase alte tipuri de frunze care sunt pline de vitamine, minerale, calciu, proteine, fier, fibre, acid folic, antioxidanți și alți nutrienți. Prin urmare, sunt benefice pentru inimă, glicemie, sistemul imunitar și regenerarea celulară.

Iată care sunt tipurile de frunze comestibile și sănătoase

Priya Palan, nutriționist la Zen Multispeciality Hospital din Mumbai, India, susține că: „Frunzele sunt bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și fibre. Includerea lor zilnică în alimentație poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate.”

Iată câteva tipuri de frunze sănătoase și comestibile recomandate de Palan, pe care dacă nu le găsești proaspete, le poți adăugat și uscate în diverse preparate culinare:

  • Frunze de mentă – Știai că frunzele de mentă te pot ajuta să scapi de kilogramele în plus? Ele ajută la digestie și maschează respirația urât mirositoare. Sunt bogate în antioxidanți și fitonutrienți. Conțin minerale precum fosfor, calciu și vitaminele C, D, E și A, care întăresc sistemul imunitar.
  • PătrunjelPătrunjelul are puține calorii și este bogat în nutrienți importanți precum vitaminele A, K și C. Vitaminele A și C sunt antioxidanți puternici care întăresc imunitatea, dar sunt și esențiali pentru sănătatea pielii și a ochilor. Vitamina K susține sănătatea oaselor și a inimii. De asemenea, pătrunjelul este o sursă bună de calciu, fier, magneziu și potasiu.
  •  Salată verde – Salata verde este bogată în antioxidanți, cum ar fi vitamina C, și în alți nutrienți precum vitaminele A, K și potasiu. Ajută la combaterea inflamației și sprijină sănătatea inimii. Fibrele din salată ajută la digestie și pierderea în greutate. De asemenea, calmează sistemul nervos și îmbunătățește somnul.
  •  Spanac – Este bine cunoscut faptul că spanacul este extrem de bogat în carotenoizi, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier și calciu. Este o sursă bună de fibre insolubile, care ajută digestia și pierderea în greutate. Conține luteină, un compus care îmbunătățește sănătatea ochilor. De asemenea, favorizează sănătatea oaselor și controlează tensiunea arterială.

De ce ar trebui toată lumea să includă frunzele în alimentație

  • Sunt ușor de găsit și au un preț redus.
  • Aduc organismului nutrienți esențiali precum vitamine, minerale, fibre, antioxidanți etc.
  • Antioxidanții din frunze întăresc sistemul imunitar.
  • Consumul regulat de frunze protejează pielea și menține hidratarea corpului pentru mai mult timp.
  • O cantitate moderată de frunze consumate zilnic poate reduce riscul de boli de inimă, obezitate și alte afecțiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *