Kombucha cu ghimbir, alternativa perfectă pentru un cocktail sau mocktail sănătos / O băutură ușoară care te va răcori perfect

Kombucha cu ghimbir este o băutură ușoară de vară FOTO: Mindbodygreen/Jocelynne Flor

Oricine se poate bucura de o băutură ușoară, ușor îndulcită și cu ingrediente naturale ce aduc beneficii reale: ierburi proaspete, sucuri stoarse pe loc și condimente puternice. Kombucha este un ingredient excelent pentru cocktailuri și o alternativă cu alcool foarte scăzut (low-ABV), datorită aromei sale complexe și ușor acre, notează Mindbodygreen. În această rețetă, kombucha cu ghimbir – aromată și ușor picantă – se combină perfect cu sucul proaspăt de lime. Dacă preferi o variantă fără alcool, poți înlocui spirtoasele cu apă minerală carbogazoasă și adăuga mentă proaspătă. Rezultatul: un mocktail sofisticat, fără alcool.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Cantitate: 1 porție

Ingrediente:

  • Câteva frunze de mentă proaspătă (plus altele pentru decor, opțional)
  • Sucul de la ½ lime
  • 30 ml vodcă sau apă minerală carbogazoasă sau băutură fără alcool
  • 250 ml kombucha cu ghimbir
  • Felii de lime și frunze de mentă pentru decor (opțional)
  • Gheață zdrobită sau cuburi

Mod de preparare:

Într-un pahar de cocktail, adaugă frunzele de mentă și zdrobește-le ușor cu o lingură sau un zdrobitor, pentru a elibera uleiurile aromate. Adaugă sucul de lime și vodca (sau alternativa fără alcool). Amestecă bine.

Adaugă gheață, apoi toarnă încet kombucha cu ghimbir. Dacă dorești, decorează cu felii de lime și mentă. Savurează și bucură-te de un gust revigorant!

Această rețetă nu doar că oferă o alternativă mai sănătoasă la cocktailurile clasice, dar aduce și beneficii digestive datorită proprietăților fermentate ale kombucha.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *