Fursecuri cu ciocolată în air fryer, din aluat fraged. Se coc mai repede decât în cuptor și ies la fel de fragede și aromate

fursecuri-cu-ciocolata-in-friteuza-cu-aer-cald-din-aluat-fraged-se-coc-mai-repede-decat-in-cuptor-si-ies-la-fel-de-fragezi-si-aromati foto: bakingmad.com

După cum realitatea o demonstrează pas cu pas, friteuza cu aer cald începe să se dovedească pe zi ce trece unul dintre cele mai revoluționare aparate de bucătărie. A devenit posibil a găti și coace aproape orice în air fryer, inclusiv fursecuri, exact ca în cuptor. E mult mai comod și presupune un aluat similar celui pentru cuptor. Dar marele avantaj este că putem face mai puțin și mai des evitând consumul de energie pe care îl presupune un cuptor clasic. Evitând și căldura excesivă în bucătărie.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Food:

- articolul continuă mai jos -

Am ilustrat mai jos o rețetă de fursecuri la air fryer dintr-un aluat fraged obișnuit, din ouă, zahăr, unt moale, făină și picături de ciocolată. Merg la micul dejun sau ca gustare între mese, iar acum vara pot fi un complement interesant la o salată rece de fructe.

Ingrediente pentru circa 36 de fursecuri la air fryer

  • ouă – 2

  • unt la temperatura camerei – 120 g

  • zahăr – 100 g

  • boabe de ciocolată – 100 g

  • făină obișnuită de panificație – 230-250 g

  • praf de copt pentru prăjituri – 8 g (jumătate de plic)

  • miere sau sirop de agave pentru uns

  • zahăr granulat sau fulgi de cocos pentru decor

Procedeu

Prepararea este extrem de simplă: se amestecă untul cu zahărul, apoi se adaugă făina și ouăle. Se completează cu boabele de ciocolată și la final cu praful de copt. Praful de copt într-un aluat rapid se adaugă întotdeauna la final. Aluatul care rezultă este relativ moale dar nelipicios, astfel că se pot forma cu ușurință biluțe cu mâna, care se aplatizează ușor. Compoziția pentru un fursec înseamnă cam cât încape într-o lingură.

Pentru un plus de savoare, se ung la suprafață cu un strat subțire de miere sau sirop de agave și se presară cu zahăr granulat. La alegere, se pot adăuga în compoziție și fructe uscate, cubulețe de măr sau de ananas. Alternativ, putem completa aroma cu un praf de scorțișoară sau vanilie. Se pot face și fără ciocolată, dacă nu avem la îndemână, adăugând în schimb, de exemplu, coajă de lămâie și stafide. Iată cum procedăm concret:

  1. Într-un bol încăpător se amestecă zahărul cu untul moale, folosind o lingură

  2. Se adaugă făina, încorporând-o în aluat.

  3. Se completează cu ouăle și se amestecă bine toate ingredientele.

  4. Se adaugă acum bobițele de ciocolată, apoi praful de copt.

  5. Se amalgamează totul cât mai bine cu mâinile și, dacă este nevoie, se mai adaugă puțină făină.

  6. Din aluatul compact și moale se ia câte o lingură, se modelează ca o bilă și se aplatizează puțin.

  7. Se unge suprafața biscuiților cu un strat subțire de miere sau sirop de agave.

  8. Se presară deasupra câteva granule de zahăr și se așează fursecurile în coșul friteuzei, preîncălzit anterior câteva minute.

  9. Se coc la la 180°C timp de 15 minute sau selectând programul special pentru biscuiți, dacă air fryer-ul este unul mai nou și are un astfel de program.

  10. Fursecurile cu ciocolată sunt gata când devin puțin aurii, nu este nevoie să-i întoarcem pe ambele părți – un alt mare avantaj al friteuzei cu aer cald.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *